Categorie: "Adviseurs"

Wie geeft het beste hypotheekadvies?

500 Euro in 50 Euro ScheinenAlle hypotheekadviseurs verstrekken volgens hun eigen websites het beste hypotheekadvies. Woorden als onafhankelijk en betrouwbaar tref jij ook op alle websites van bemiddelaars aan. Hier kun je als particulier dus niet vanuit gaan. Waar kun je een eerlijk en betrouwbaar advies krijgen over de beste hypotheekadviseurs? …… Via de klanten die een hypotheek hebben afgesloten bij de hypotheekadviseurs.

Online hypotheekadvies werkt niet

Eine Reihe von Euro-Geldscheinen auf weißem HintergrundEen hypotheek is bij uitstek een adviesproduct. Persoonlijke begeleiding is belangrijk in het adviestraject. Toch wordt er steeds vaker advies verstrekt via de telefoon of via het internet.

Online hypotheekadvies is in veel opzichten te vergelijken met een adviseur die persoonlijk langs komt. De adviseur en de klant zien elkaar bij online advies en dat lijkt een goede vervanging te zijn van een adviseur thuis aan de keukentafel. Toch zijn er grote verschillen. Online is het lastiger uitleggen omdat de klant moeilijker bij de hand kan worden genomen om de materie goed toe te lichten. Een goed en degelijk advies vindt plaats door persoonlijk contact zonder de toepassing van het internet.

Hoe kiest u een goede hypotheekadviseur?

Bent u op zoek naar een goede hypotheekadviseur, maar vindt u het lastig om een keuze te maken? Kies in ieder geval voor een Erkend Hypotheekadviseur die geheel onafhankelijk is, zoals u die bijvoorbeeld op Hypotheekberekenen.nl kunt vinden. U zorgt op die manier voor een adviseur die voldoet aan de meest recente richtlijnen zoals die door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zijn opgesteld. Zorg er daarnaast voor dat u een goed gevoel krijgt bij het eerste gesprek, dat u altijd vrijblijvend kunt voeren. Laat u adviseren, vraag door en probeer u een beeld te vormen van de mogelijkheden.

Handleiding bij hypotheekproblemen

De Pers pakt uit vandaag met een handleiding bij betalingsproblemen met je hypotheek. De moraal van het verhaal: gewoon niet meer betalen, dan kom je zo snel mogelijk bij de afdeling Bijzonder Beheer. Niets meer betalen, brieven negeren. Want iedere vertraging is zonde van de tijd, voordat het probleem daar ligt valt er toch niet te praten. En eenmaal in gesprek met Bijzonder beheer: een adviseur in de arm nemen die de onderhandelingen voert.

Zorgplicht of risicobeperking?

Banken schijnen hun klanten tegenwoordig al actief te benaderen over extra aflossing op de hypotheken. Het FD schrijft  in het  artikel ‘Bank vraag klant aflossing‘ dat klanten met een beleggingshypotheek of een groot aflossingsvrij deel in hun hypotheek, een brief of telefoontje krijgen over dit onderwerp. Waarom doen ze dat?

Hoe goed is jouw adviseur?

Hoe vaak mensen wel niet aan mij vragen of ik ze kan helpen met een hypotheek…. ik ben al jaren niet meer actief als hypotheekadviseur, maar ze weten me echt nog wel te vinden. Echt helpen kan ik niet: omdat ik er binnen mijn eigen bedrijf niets mee doe, kan ik geen uitvoerige hypotheekberekeningen en adviezen samenstellen. Meekijken naar ontvangen offertes, dat kan ik natuurlijk wel. Maar hoe vinden ze nou een goede adviseur?

De bank werkt niet gratis

Je zal tegenwoordig maar een hypotheekadvies nodig hebben. Ga je naar een advieskantoor – grote kans dat deze je vertellen dat je voor het advies een uurtarief moet betalen. Dat is niet persé slecht, maar gevolg is wel dat je niet snel gaat shoppen bij meerdere onafhankelijke adviseurs. Gelukkig kun je altijd nog naar een paar banken voor een gesprek met een andere adviseur. Daar krijg je tenminste nog gratis advies. Ach welnee!