Handleiding bij hypotheekproblemen

De Pers pakt uit vandaag met een handleiding bij betalingsproblemen met je hypotheek. De moraal van het verhaal: gewoon niet meer betalen, dan kom je zo snel mogelijk bij de afdeling Bijzonder Beheer. Niets meer betalen, brieven negeren. Want iedere vertraging is zonde van de tijd, voordat het probleem daar ligt valt er toch niet te praten. En eenmaal in gesprek met Bijzonder beheer: een adviseur in de arm nemen die de onderhandelingen voert.

Hmmmm is dit nu echt verstandig? Ik kan niet uitsluiten dat het effect kan hebben, het is inderdaad zo dat je bij banken weinig bereikt zolang er niet echt een achterstand is. Ook al zie jij een probleem aankomen en vraag je daar aandacht voor.

De insteek van het artikel is echter heel sterk om je niets aan te trekken van achterstanden, vooral de bank te laten bloeden. Ik denk dan: je hebt toch echt zelf die hypotheek afgesloten, het is jouw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de maandlasten betaald worden. Dus daar zou de energie in moeten gaan, niet in het spelen van een strategisch spel met de bank.

Als je toch iemand wilt inhuren, neem dan een budgetcoach die je gaat helpen bij het rondbreien van je maandelijkse inkomsten en uitgaven. En vergeet vooral niet om ernstig op te passen als de bank aankomt met een volmacht!

Lees ook:Hulp voor probleemhypotheken?
Lees ook:Redding bij hypotheekproblemen
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente ook vastgelopen?
Lees ook:Gemeenten stappen uit NHG
Lees ook:Zelf je inkomen bepalen voor de hypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.