Hoe goed is jouw adviseur?

Hoe vaak mensen wel niet aan mij vragen of ik ze kan helpen met een hypotheek…. ik ben al jaren niet meer actief als hypotheekadviseur, maar ze weten me echt nog wel te vinden. Echt helpen kan ik niet: omdat ik er binnen mijn eigen bedrijf niets mee doe, kan ik geen uitvoerige hypotheekberekeningen en adviezen samenstellen. Meekijken naar ontvangen offertes, dat kan ik natuurlijk wel. Maar hoe vinden ze nou een goede adviseur?Dat het lastig is om een hypotheekadviseur te kiezen, kan ik me helemaal voorstellen. Veel mensen vinden hypotheken gewoon erg ingewikkeld (of denken dat ze dat zijn), en willen kunnen vertrouwen op een goede en prettige adviseur. Maar met name dat ‘goede’ kun je aan de buitenkant niet zien.

Om te helpen bij het nagaan van de kwaliteit van een adviseur, heeft Independer alweer een tijdje geleden de site www.checkuwhypotheekadviseur.nl in het leven geroepen. Daar kunnen consumenten hun oordeel over hun tussenpersoon kwijt, en kunnen anderen daar hun voordeel mee doen.

Inmiddels hebben geldverstrekkers die met tussenpersonen werken de tool ook ontdekt. Obvion vermeldt de consumentenbeoordelingen over tussenpersonen op haar website, waar mensen kunnen nagaan waar ze een Obvion-hypotheek kunnen afsluiten. Consultantsbureau IG&H heeft samen met Dukers & Baelemans onderzocht hoe de consument een hypotheekadviseur kiest, en daaruit bleek dat 14% nu al afgaat op de beoordelingen op vergelijkingssites. Daarom stimuleert Obvion het invullen van de beoordelingen door haar klanten hierop te wijzen, en haar tussenpersonen te vragen datzelfde te doen.

En ja, hoe meer oordelen er op een site beschikbaar zijn, hoe betrouwbaarder de uitkomst wordt. Tot nu toe denk ik dat mensen toch vooral de boel invullen als ze heel positief zijn. Het is voor een tussenpersoon natuurlijk makkelijk om een ontevreden klant niet te vragen zo’n oordeel in te vullen, en de uiterst tevreden klant wel.

Lees ook:Goed hypotheekgesprek gehad?
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Obvion
Lees ook:Wegwijzer: adviseurs vergelijken
Lees ook:Goede en slechte hulp bij betalingsproblemen
Lees ook:De Welke Groep wil kwaliteit hypotheekadvies inzichtelijk maken

3 reacties op “Hoe goed is jouw adviseur?

 1. Alex Lie-Hap-Po

  Luister naar meerdere adviseurs. Iedere adviseur geeft ook zijn eigen mening. Sommige zijn goed en anderen hebben niet eens het belangrijke SEH diploma. Het is voor de wet voldoende dat alleen de leidinggevende dit diploma heeft.

  Laat alle adviseurs een advies uittikken en ook waarom ze tot dat advies zijn gekomen. Voorkom dat je de keuze maakt op basis van gevoel.
  Vraag de adviseurs ook naar de negatieve voorwaarden. Je kan ze best confronteren met offertes van concurrenten. Laat ze zelf de verschillen maar aanwijzen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tes

   Wie denkt u wie al die “gratis” adviezen betaald? Juist uzelf!

     /   Beantwoorden  / 
 2. evert van der zee

  Over hypotheekadviseur de Heer Kees de Leeuw aktief by De Hypotheker gevestigd op Van Eesterenplein 254 te Dordrecht wyk Stadspolders ben ik zeer tevreden.
  Ook by de wat moeilyker situatie en vormen weet de Heer Kees de Leeuw een goede oplossing te bedenken. Een echte aanrader als U er ergens anders niet uit komt.
  Kees veel succes toegewenst voor U en de navolgende klanten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.