Categorie: "Huis kopen"

Hypotheek zelf doen – Voor een vakantie ga toch ook niet naar het reisbureau?

Hypotheken.blog.nlEr komen steeds meer websites gericht op het zelf afsluiten van een hypotheek. Is dat verstandig, of kun je beter gaan voor advies van de bank? Het zal van persoon tot persoon verschillen.

Je kunt zelf je hypotheek regelen via bijvoorbeeld Hypotheek24, ikbenfrits.nl en EyeOpen. Via deze partijen houd je de kosten laag, maar krijg je wel het product dat het beste bij jou past? Dat is inderdaad wel iets om rekening mee te houden. Kwaliteit kan op de langere duur meer opleveren dan een lagere maandlast.

Flink sparen voor een lagere hypotheekrente

Hypotheken.blog.nlKom je niet in aanmerking voor een NHG hypotheek omdat het huis meer kost dan €245.000? Er is een andere manier om de hypotheekrente te verlagen, namelijk door flink veel spaargeld mee te nemen.

Dit jaar kun je nog een hypotheek krijgen tot 101% van de waarde van het huis. Vanaf 2018 zijn hypotheken gemaximeerd op 100% van de waarde van het huis. Je moet nu al het overgrote deel van de aankoopkosten met spaargeld betalen, vanaf volgend jaar dus het volledige bedrag. Als je niet in aanmerking komt voor een NHG hypotheek, is er een andere manier om de hypotheekrente te drukken. Door het inbrengen van spaargeld zorg je ervoor dat banken minder risico’s lopen, en hierdoor krijg je korting.

Stormloop op hypotheken

Hypotheken.blog.nlBanken en hypotheekadviseurs kunnen bijna niet aan de vraag voldoen. Huizenkopers en huiseigenaren willen nu nog profiteren van de huidige lage hypotheekrentes.

De afgelopen jaren was het genieten voor huiseigenaren en huizenkopers. De hypotheekrentes waren laag, en ze bleven maar dalen. De afgelopen weken zijn er meerdere renteverhogingen doorgevoerd. Een logische conclusie is dat de dalende trend doorbroken is. Hoe snel de hypotheekrentes nu gaan stijgen weet niemand, maar wachten op nog lagere hypotheekrentes lijkt niet meer logisch.

Een hypotheek bij aankoop tweede huis

hypotheken.blog.nlMen die afgelopen periode een huis heeft gekocht in Nederland kan er over meepraten. Een hypotheek verkrijgen is er niet makkelijker op geworden, zeker niet voor starters. Wanneer u erover nadenkt om een tweede huis te kopen en hiervoor een financiering zoekt zult u dit ook merken. Verstrekkers van leningen zijn in deze tijd toch een beetje terughoudend met het verstrekken van leningen. Toch zijn er ook een aantal instellingen waar u toch een hypotheek voor een tweede huis af kunt sluiten. In dit artikel kunt u lezen waar u op moet letten als u een vakantiehuisje kopen wil en deze deels met een vreemd vermogen financieren gaat.

Huis kopen steeds interessanter

Hypotheken.blog.nlHet huren van een huis wordt steeds duurder en het kopen steeds goedkoper. Een logisch gevolg is dat er steeds meer huizen verkocht worden.

DFT Geld heeft een enquête gehouden onder haar lezers over wat verstandiger is. Een huis kopen of een huis huren. Van de ondervraagden is 66% van mening dat kopen beter is. De meeste ondervraagden kiezen voor een koophuis omdat je met een huurhuis geen waarde opbouwt. Ook het feit dat je bij koop de maandlasten voor een lange tijd kunt vastleggen is een belangrijke motivatie.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hypotheken.blog.nlVoordat je op zoek gaat naar een huis ga je eerst online berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Eigenlijk is dat niet de juiste manier. Je kunt beter uitgaan van de maximale maandlasten.

Een huis kopen is een financieel ingrijpende beslissing. De hypotheek bepaalt namelijk voor een groot deel je vaste lasten. Je doet er verstandig aan om jezelf niet te zwaar te belasten met hypotheeklasten, en allereerst online je hypotheek berekenen is zeker een aanrader. Er moet namelijk ook ruimte overblijven om leuk te leven.”

Lage hypotheekrente doet de huizenmarkt goed

hypotheken.blog.nlOnlangs publiceerde het CBS weer cijfers over de huizenprijzen en de huizenverkoop. Gerekend over januari 2016 lagen de huizenprijzen weer 4,1% hoger in vergelijking met januari 2015. Er zijn in januari maar liefst ruim 26% meer huizen verkocht ten opzichte van één jaar eerder.

Voor een groot deel is deze sterke stijging toe te schrijven aan de zeer lage hypotheekrente. Je kunt de hypotheekrente nu al vastzetten voor 20 jaren tegen 2,6%. Dit is in het verleden nog nooit eerder het geval geweest. Steeds meer huurders komen er nu ook achter dat ze nu op de trein moeten springen. Mogelijk komt er nooit weer zo’n goed moment om de huizenmarkt te betreden.

Huizenprijzen stijgen, maar zeker niet overal

500 Euro in 50 Euro ScheinenIn de media wordt er vooral geschreven over de explosieve stijging van de huizenprijzen in de Randstad, en vooral in Amsterdam. Laten we niet vergeten dat het in de provincie nog niet zo goed gaat met de huizenmarkt.

In de Indische buurt in Amsterdam wordt 70 procent van de huizen verkocht voor bedrag boven de vraagprijs. In de meeste delen van Nederland gaat het ook wel weer wat beter, maar de huizenprijzen stijgen daar nog niet zo hard. Dit blijkt uit een artikel in de Elsevier.

ZZP’ers en flexwerkers kunnen eenvoudiger een hypotheek krijgen

500 Euro in 50 Euro ScheinenZZP’ers en flexwerkers hebben vaak moeite om een hypotheek te krijgen. Dit komt doordat banken te weinig mee gaan in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Er worden steeds minder vaste arbeidsovereenkomsten weggegeven en wisselen van werkgever hoeft niet te betekenen dat je geen stabiel inkomen hebt. Huis & Hypotheek en de Hypotheekshop gaan samen met Obvion (Rabo) en Florius (ABN) een proef van een half jaar starten om meer met deze doelgroep mee te denken.

Vooral startende ZZP’ers en flexwerkers met weinig werkervaring lopen bij banken tegen een muur op. Indien ze goede vooruitzichten hebben, hoeven ze in de proef niet te voldoen aan de eis om over 3 jaren de inkomsten op te geven. In plaats van naar het verleden, wordt er in de pilot juist gekeken naar de toekomst.