Hypotheek zelf doen – Voor een vakantie ga toch ook niet naar het reisbureau?

Er komen steeds meer websites gericht op het zelf afsluiten van een hypotheek. Is dat verstandig, of kun je beter gaan voor advies van de bank? Het zal van persoon tot persoon verschillen.

Je kunt zelf je hypotheek regelen via bijvoorbeeld Hypotheek24, ikbenfrits.nl en EyeOpen. Via deze partijen houd je de kosten laag, maar krijg je wel het product dat het beste bij jou past? Dat is inderdaad wel iets om rekening mee te houden. Kwaliteit kan op de langere duur meer opleveren dan een lagere maandlast.

Het maken van keuzes
Voor starters die voor het eerst een huis kopen is het niet zo complex. Ze kunnen maar kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen en een foute keuze kan in principe niet echt. Toch komt er wel wat meer bij kijken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid? Kun je de maandlasten dan nog ophoesten? En dezelfde vraag kun je stellen bij overlijden. Ook in de hypotheken zitten verschillen in kwaliteit. Voor de toekomst kan het een groot verschil maken of je de hypotheek kunt meeverhuizen of niet. Weet jij er voldoende van en kun je zelf de keuzes maken? Je kunt veel geld besparen door de hypotheek online af te sluiten.

Maar let wel op
Vooral voor doorstromers geldt dat ze op moeten letten wat ze doen. Mogelijk heb je nog maar een beperkt aantal jaren recht op hypotheekrenteaftrek. Ook bij gerealiseerde overwaarde is het wel zaak om een goed onderbouwde keuzes te maken.

Bij twijfel is het toch aan te raden om advies in te winnen. Beter nu hogere kosten dan een verkeerde hypotheek. Het zelf regelen kan veel geld besparen, maar ook veel geld kosten.

Lees ook:Independer hypotheekprijs naar AH Finance
Lees ook:Hypotheekadvies is goedkoper geworden
Lees ook:Gratis advies bestaat niet
Lees ook:De Welke Groep wil kwaliteit hypotheekadvies inzichtelijk maken
Lees ook:Hoe goed is uw hypotheekadviseur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.