De Welke Groep wil kwaliteit hypotheekadvies inzichtelijk maken

De Welke Groep gaat de kwaliteit van haar vestigingen van Huis & Hypotheek en De Hypotheekshop inzichtelijk maken via de Zoek Adviseur-module van Independer. Klanten kunnen een review achterlaten met een rapportcijfer voor de kwaliteit van het advies. Op deze manier wordt het voor klanten eenvoudiger om te kiezen voor de meest geschikte adviseur.

Sinds 1 januari 2013 geldt voor hypotheken en bepaalde verzekeringen een provisieverbod. Hierdoor is het niet meer toegestaan voor verzekeraars en banken om de adviseur te belonen voor het adviseren en het bemiddelen. De provisie is uit de financiële producten gesleuteld, waardoor de hypotheken en verzekeringen goedkoper zijn geworden. Er worden immers lagere kosten verwerkt in de producten. De adviseur moet de advies- en bemiddelingskosten nu rechtstreeks bij de klant in rekening brengen. Maar hoe weet je bij welke adviseur je het beste terecht kunt?

Wat vinden klanten van hun adviseur?
Klanten van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek laten een beoordeling achter op de Zoek Adviseur-module van Independer. Per vestiging kun je als klant teruglezen wat klanten opgegeven hebben als beoordeling. Iedere hypotheekadviseur is naar eigen zeggen de beste keuze, maar door het te horen van de onafhankelijke klant geeft dit een goede indruk van wat je kunt verwachten.

Het gaat om het beste advies, niet om de laagste prijs
Via Independer kun je zoeken naar de beste hypotheekadviseur in jouw omgeving. Je kunt niet alleen de beoordeling van klanten lezen, je krijgt ook een indicatie van het bedrag dat de financiële dienstverlener jou in rekening gaat brengen aan advies- en bemiddelingskosten. Gezien het belang van een goed en degelijk advies moet de nadruk liggen op de kwaliteit van het advies en zeker niet op de prijs. Een afgesloten hypotheek bepaalt voor een periode tot dertig jaar jouw woonlasten. De meest geschikte hypotheek is belangrijker dan nu een paar honderd euro lagere advies- en bemiddelingskosten.

Lees ook:Independer hypotheekprijs naar AH Finance
Lees ook:Hoe goed is uw hypotheekadviseur?
Lees ook:Onafhankelijk hypotheekadvies of de lage banktarieven?
Lees ook:Een hypotheek online afsluiten? Weet wat je doet!
Lees ook:Wie geeft het beste hypotheekadvies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.