Extra investeren in je huis met de juiste lening

investeren

Het verkrijgen van een hypotheek is niet altijd een gemakkelijke opgave. Zeker niet voor starters. Afhankelijk van veel gegevens wordt de hoogte van je hypotheek bepaald. Van dit bedrag zul je je woning moeten bekostigen, maar ook moeten investeren in het opknappen van je nieuwe stek. Maar wat als je na enkele jaren tóch niet tevreden bent en je huis wilt verbouwen of een nieuwe keuken wilt aanschaffen?

Geld lenen

Geld lenen is niet iets wat je elke dag doet. Het moet een weloverwogen beslissing zijn, aangezien je er voor een bepaalde tijd aan vast zit om je lening weer af te lossen. Zeker het laatste is iets wat veel mensen over het hoofd zien.

Soorten leningen

Hedendaags zijn er verschillende type leningen op de markt die jou kunnen helpen met het verbouwen van je huis, of de aanschaf van je nieuwe keuken. Hierbij zijn de twee meest bekende de persoonlijke lening en het doorlopende krediet.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijg je in één keer het gehele bedrag. Hiermee kun je aankopen doen waarvan je de prijs al weet, bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Het minimale leenbedrag wat je mag lenen is €2.500 en dit loopt op tot een maximaal bedrag van €75.000. Middels een vast maandbedrag, waarbij een vast rentepercentage zit, betaal je de lening af. Hierbij staat de looptijd van de lening ook vast. Dit kan als nadelig gezien worden, omdat het niet mogelijk is om vroegtijdig extra geld af te lossen.

Doorlopend krediet

Wil je meer flexibiliteit in je lening? Kies dan voor een lening met doorlopend krediet. Bij deze lening kun je tussen de €2.500 en €75.000 lenen. Het krediet hoef je niet in een keer op te nemen, zoals bij een persoonlijke lening wel gebeurt. Hierdoor heb je met het doorlopende krediet de mogelijkheid extra financiële ruimte te krijgen voor een langere tijd. Nadeel van het doorlopende krediet is dat het rentepercentage niet vast staat. Het rentepercentage kan dus stijgen of dalen.

Overstappen van lening

‘Huh wat? Overstappen van lening?’ Het is nog niet zo’n bekend gegeven, maar het is wel degelijk mogelijk. Overstappen van je huidige lening naar andere partij die bijvoorbeeld een voordeliger rentepercentage heeft. Het vergelijken en overstappen van lening kan al snel honderden euro’s besparen. Wat je alweer snel aan je huis kunt besteden, of aan andere leuke aankopen.

Lenen en hypotheken

Wees altijd voorzichtig met het afsluiten van leningen. Het geld dat je leent, moet je op een ander moment terug betalen. Sowieso wordt je aanvraag tot een lening altijd gekeurd door het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is een instantie dat nakijkt of je geen (grote) financiële achterstanden hebt. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, en je ook de geschikte lening hebt gevonden bij de juiste partij, kun je je nieuwe keuken kopen of verbouwing in gang zetten.

Lees ook:Leningen meefinancieren in hypotheek
Lees ook:Hoe werkt het WOZ krediet?
Lees ook:Leenwaarschuwing ook voor hypotheken?
Lees ook:Lopende schulden beïnvloeden hoogte hypotheekverstrekking
Lees ook:Hypotheek oversluiten: is het verstandig?

2 reacties op “Extra investeren in je huis met de juiste lening

  1. Mijn geld gids

    Goed geschreven artikel.

    Als je het echter over lenen hebt dan mis ik nog één zin: ‘Geld lenen kost geld’

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zakelijk bankieren

    Goed om te zien dat overstappen van lening hier genoemd wordt. Deze vrij jonge mogelijkheid kan huishoudens veel geld besparen, maar veruit het grootste deel van de consumenten is niet op de hoogte van deze mogelijkheid.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.