Categorie: "Verzekeringen"

Dazure geeft extra korting op de overlijdensrisicoverzekering

Three rolls of 50 euro billsDazure, het bedrijf achter een aantal innovatieve overlijdensrisicoverzekeringen, biedt via geselecteerde tussenpersonen een extra korting aan op de premie. De korting kan maar liefst oplopen tot 16%.

Dazure biedt onder de namen GoedIdee overlijdensrisicoverzekeringen aan die een stapje verder gaan wat betreft de voorwaarden. Overlijdensrisicoverzekeringen lijken eenvoudige verzekeringen waarbij er niet gelet hoeft te worden op de voorwaarden. Bij overlijden van de verzekerde keert de verzekering namelijk het verzekerde bedrag uit. Toch maakt de kwaliteit van de verzekering een groot verschil. De verzekeringen van GoedIdee bieden namelijk de garantie dat de premie omlaag gaat als daar volgens de statistieken aanleiding toe is.

De laatste jaren zijn de premies voor deze verzekeringen sterk verlaagd. Deze verlagingen werden veroorzaakt doordat wij gemiddeld steeds ouder worden. Bij andere verzekeraars worden tussentijdse premieverlagingen niet doorgevoerd op al gesloten verzekeringen. Bij de GoedIdee overlijdensrisicoverzekeringen van Dazure is dat wel het geval.

Door een dergelijke verzekering via een tussenpersoon af te sluiten, kan de verzekering zo goed mogelijk worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Een overlijdensrisicoverzekering is niet voor niets een adviesproduct.

Welke verzekeringen moet je afsluiten naast je hypotheek?

Three rolls of 50 euro billsEen hypotheek is een lening met het huis als onderpand. De bank zal vaak als eis stellen dat je bepaalde verzekeringen afsluit. Welke verzekeringen sluit je af op het moment dat je een huis koopt? De belangrijkste verzekeringen zetten wij voor jou op een rijtje.

De bank leent je een groot bedrag uit om jou in staat te stellen om een huis te kopen. Zoveel mogelijk zal de geldverstrekker de risico’s willen beperken. Dit gebeurt aan de ene kant door inkomenseisen te stellen om te voorkomen dat je de woonlasten niet meer kunnen dragen. Daarnaast zijn er ook risico’s die afgedicht moeten worden door middel van verzekeringen. De belangrijkste verzekeringsvormen die naast de hypotheek worden afgesloten, zal ik hieronder kort voor je toelichten.

Eerder opnemen zonder straf

Onze nieuwe minister van Financiën, Stef Blok, lijkt best zijn best te doen om de mensen met een restschuld te helpen. Zo werd al toegestaan om de rente over de restschuld aftrekbaar te maken. En nu gaat hij ook praten met het Verbond van Verzekeraars om te kijken of er iets kan met het kapitaal in de Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW). 

Kun je nog wel extra storten in 2013?

Stel, je bouwt fiscaal gunstig kapitaal op om in de toekomst je hypotheek mee af te lossen. In een beleggingspolis, een levensverzekering (KEW’s) of op een beleggingsrekening (BEW). En je hebt wat spaargeld opgebouwd, dat je in je hypotheek wilt stoppen. Dan kun je dat geld voor een tussentijdse aflossing op de hypotheekschuld gebruiken. Maar je kunt er ook voor kiezen een extra storting te doen in je polis, of op je beleggingsrekening. 

Spaarhypotheek? Of andere aflospolis? Even opletten!

Okay… dit is even een beetje een technisch verhaal. Maar wel heel erg belangrijk als je een spaarhypotheek, of een andere hypotheek met een kapitaalverzekering. Dus een levensverzekering, of een beleggingsverzekering. Zo’n verzekering waarmee je een bedrag opbouwt om later je hypotheek (deels) mee af te lossen. Dat zit bij heel veel hypotheken namelijk!

Flink geld terug?

Als je bij je hypotheek een beleggingsverzekering hebt, volg je de berichtgeving over woekerpolissen misschien met belangstelling. Of heb je dat gedaan, en ben je daar inmiddels mee gestopt omdat de uitkomsten zo teleurstellend zijn. In ieder geval kan het geen kwaad om nu weer even te gaan opletten. Er is, zoals de Telegraaf spannend kopt een ‘Bom onder de woekerpolisakkoorden‘ geplaatst.