Zijn de banken te stoppen?

Een interessant nieuw initiatief om in opstand te komen tegen de banken: Stop de banken! Niet tegen banken in het algemeen – al doet de naam dat wel vermoeden – maar tegen de opslagen in de variabele hypotheekrente.

Door alle politieke commotie van de afgelopen weken heb ik er hier nog niet eens iets over geschreven, maar schandalig is het zeker. Zowel ING Bank als ABN Amro hebben bekend gemaakt dat ze hun opslag in de variabele hypotheekrente fors gaan verhogen. De opslag bij ABN Amro gaat van 1% naar 2%, en bij ING Bank van 2,4% naar 2,75%.

Zou het zin hebben? De Consumentenbond strijdt ook al een tijd tegen deze praktijken van de banken, en heeft er nog niets mee bereikt. De bond stelt dat alleen de politiek er iets aan kan doen, dat consumentenacties kennelijk niet voldoende zin hebben. Maar proberen kan natuurlijk altijd.

Lees ook:ING krabbelt echt terug
Lees ook:ING met staart tussen de benen
Lees ook:Succes in strijd tegen banken
Lees ook:Obvion teruggefloten
Lees ook:Variabele hypotheekrente naar nul?

Eén reactie op “Zijn de banken te stoppen?

 1. peters

  ik heb een euroflexlening[vanaf 1997]
  De eerste 8jaar 1 maands euribor met opslag 0,9%
  Verleden jaar was de opslag al 2,6%
  Nu wordt die 3,65%.
  Ik ervaar het als pure diefstal.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.