Woekerpolisscan aanbevolen door Verzekeringsblad

In de rubriek “op de pijnbank” heeft Het Verzekeringsblad de woekerpolisscan van Stichting Besparingsplanner onder de loep genomen en beoordeeld met een rapportcijfer 9. “De woekerpolisscan is eerlijk, feitelijk en objectief”, aldus Michiel Huisman, de hoofdredacteur van het blad.

Inzicht, overzicht en een actieplan
Consumenten die een woekerpolis hebben, weten vaak niet hoe ze hier van af moeten komen. Verzekeraars, banken en tussenpersonen komen onder druk van de politiek met uiteenlopende oplossingen, maar deze beperken zich veelal tot het omzetten van de polis naar een nieuw product. Maar dit is in veel gevallen niet altijd het beste en goedkoopste alternatief. De Besparingsplanner heeft daarom een woekerpolisscan ontwikkeld waarbij de consument op een begrijpelijke wijze zelf tot de conclusie komt welke oplossing in zijn situatie het beste is. “Inzicht, overzicht en een actieplan. Zo simpel is de woekerpolisscan”, zegt Het Verzekeringsblad daarover.

In een reactie op het artikel, zegt Joost Meyboom, voorzitter van Stichting Besparingsplanner: “We hebben de woekerpolisscan ontwikkeld omdat wij in de markt veel oplossingen zien die gericht zijn op het verkopen van een nieuw product. We zijn dan ook erg blij met de hoge waardering van Het Verzekeringsblad”.

Zes alternatieven
“De polishouder van een beleggingsverzekering die Stichting Besparingsplanner inschakelt,  krijgt een professionele financieel adviseur op bezoek die in ongeveer anderhalf uur op een gestructureerde manier zijn of haar polis analyseert en die vervolgens de (zes) mogelijkheden doorneemt die ter beschikking staan. Daarna kan de polishouder zelf een gefundeerd besluit nemen tussen stoppen of doorgaan en alles wat daar tussenin zit. Werkt het zo? “Ja, het werkt! Ik heb het aan den lijve ondervonden,” aldus hoofdredacteur Michiel Huisman. “

Betaalbare coach
De Besparingsplanner is niet meer of minder dan een coach die begeleiding biedt in het proces van overzicht naar inzicht, afweging en tenslotte actie. Zo wordt in Het Verzekeringsblad beschreven: “De kosten à €195 per scan zijn goed te overzien.  De polishouder komt wat dat betreft niet voor verrassingen te staan.”

Stichting Besparingsplanner
Stichting Besparingsplanner is een consumentenorganisatie die toegankelijke producten ontwikkeld ten behoeve van het financieel bewustzijn van Nederlanders. De stichting is van mening dat dit alleen mogelijk is door voor een onafhankelijke, betrouwbare en persoonlijke aanpak te kiezen, waarbij mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun keuzes.

Naast de woekerpolisscan biedt Stichting Besparingsplanner ook een bespaarscan en een toekomstscan aan. De bespaarscan geeft inzicht in alle vaste lasten en reikt goedkopere alternatieven aan met minimaal de zelfde  voorwaarden. De toekomstscan geeft inzicht en aanbevelingen voor de (financiële) toekomst van consumenten.

Lees ook:Wegwijzer: rentewijzigingen
Lees ook:Hypotheeknamen: OpMaat Hypotheek
Lees ook:Hypotheeknamen: Transparant Hypotheek
Lees ook:Slim van de Hypotheekshop
Lees ook:Ook eens positief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.