Categorie: "Hypotheeknamen"

Wel of geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie?

Hypotheken.blog.nlBen je van plan om een andere woning te kopen? Dan kun je overwegen om een hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met een NHG krijg je onder andere korting op de rente, maar je betaalt ook afsluitprovisie. Waar moet je nog meer op letten? MoneYou heeft het op een rijtje gezet. Kijk hieronder of een hypotheek met NHG iets voor jou is.

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Welke garantie biedt je dat? Sluit je een hypotheek af met NHG en kun je in de toekomst je betalingsverplichtingen om bepaalde redenen niet meer nakomen? Dan kan de stichting WEW die betalingsverplichting van je overnemen. Een hypotheek met NHG kan je dus behoeden voor mogelijke toekomstige financiële problemen. Maar je mag daar niet zondermeer vanuit gaan. Dat wordt per individueel geval beoordeeld.

Hypotheek zelf doen – Voor een vakantie ga toch ook niet naar het reisbureau?

Hypotheken.blog.nlEr komen steeds meer websites gericht op het zelf afsluiten van een hypotheek. Is dat verstandig, of kun je beter gaan voor advies van de bank? Het zal van persoon tot persoon verschillen.

Je kunt zelf je hypotheek regelen via bijvoorbeeld Hypotheek24, ikbenfrits.nl en EyeOpen. Via deze partijen houd je de kosten laag, maar krijg je wel het product dat het beste bij jou past? Dat is inderdaad wel iets om rekening mee te houden. Kwaliteit kan op de langere duur meer opleveren dan een lagere maandlast.

Zelf je hypotheek regelen: hoe doe je dat?

Hypotheken.blog.nlVeel huizenkopers (45%) vinden het afsluiten van een hypotheek niet ingewikkeld – zo blijkt uit recent onderzoek van MoneYou. Een deel van hen geeft aan dat zij zelf hun hypotheek hebben geregeld. De voordelen van het zelf regelen van de hypotheek zijn duidelijk: je bespaart op de kosten die je normaal gesproken kwijt bent aan de adviseur. Daar staat tegenover dat je zelf wel over enige kennis van hypotheken en fiscale regels moet beschikken, en volledig inzicht moet hebben in je eigen financiën.

Waar je precies op moet letten is bovendien afhankelijk van je situatie; voor een starter die z’n eerste huis koopt zal het een stuk overzichtelijker zijn dan voor iemand die een tweede of derde huis koopt en te maken heeft met verschillende overgangsregelingen. Overweeg jij je hypotheek zonder adviseur af te sluiten? Let dan in ieder geval op het volgende.

Misverstanden over de aflossingsvrije hypotheek

hypotheken.blog.nlMede door de naam van deze hypotheekvorm bestaan er veel misverstanden over de aflossingsvrije hypotheek. Een paar wil ik graag de kop indrukken.

Op de aflossingsvrije hypotheek kun je niet aflossen
Je kunt wel aflossen op de aflossingsvrije hypotheek, maar de aflossing zit niet ingebouwd is de hypotheeksoort. Door extra af te lossen kun je de hypotheekschuld naar nul brengen. Als je niet aflost blijft de schuld bestaan tot het huis wordt verkocht. Bij overlijden van de huiseigenaren gaat de hypotheekschuld over op de nabestaanden.

Hoe werkt het WOZ krediet?

Geld-Euroscheine hängen an Wäscheklammern vor weißem HintergrundHet WOZ krediet kun je ook wel zien als een doorlopend krediet, alleen kan niet iedereen hier gebruik van maken. Alleen als je een eigen huis hebt, kun je een beroep doen op een WOZ krediet voor de verbouwing van je woning of een andere aankoop.

Belangrijke kenmerken van het WOZ krediet
Als je dit WOZ krediet wilt gaan afsluiten, wordt er vaak gekeken naar de waarde van je woning, maar dit is niet meer altijd het geval. Periodiek los je een bepaald bedrag van de lening af tegen een variabele rente. Je kunt tussentijds vrijwillig extra bedragen aflossen. Soms wordt er een verzekering afgesloten als je voor deze kredietvorm kiest. Dit kan bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering zijn.

Blok-hypotheek was toch niet de oplossing

five hundred euro banknote. Isolated on white backgroundIn 2013 heeft minister Stef Blok een speciale hypotheek gericht op starters geïntroduceerd. Via een ingewikkelde constructie is het mogelijk gemaakt om een hypotheek af te sluiten die beter aan zou sluiten bij de wensen van starters. Helaas, door te weinig animo is er geen enkele bank die de Blok-hypotheek aanbiedt.

Nu.nl heeft onderzocht welke hypotheekverstrekkers deze duo-hypotheek aanbieden, maar zij hebben geen bank kunnen vinden. Deze hypotheekvorm is bedacht om hoge maandlasten voor starters te verlagen. Met deze hypotheek zou een koophuis beter haalbaar worden voor deze groep.

Geen opeethypotheek meer op het menu


Hoe vaak zeggen mensen dat niet ‘Mijn huis is mijn pensioen‘? Het is niet zo’n gekke gedachte: als je een huis hebt met een lage hypotheek, zit er veel geld ‘in de stenen’. Een grote spaarpot met een dak erop, in feite. De vraag is alleen hoe je dat geld uit die spaarpot haalt, als je het in de toekomst nodig hebt om genoeg inkomen te hebben.

En de winnaar is…

startersrenteregelingOok dit jaar is er weer een Hypotheekproduct van het jaar gekozen op het Hypotheken Event. De markt voor hypotheken is natuurlijk wel heel slap, maar er worden nog steeds nieuwe producten geïntroduceerd. De genomineerden voor de titel van Hypotheekproduct van het jaar waren: Hypotrust met de Zeker Weten Hypotheek, ING met de Rentepauze, Social Finance met de Starters Renteregeling en Obvion met de Budgetplanner. En de winnaar is geworden…