Blok-hypotheek was toch niet de oplossing

In 2013 heeft minister Stef Blok een speciale hypotheek gericht op starters geïntroduceerd. Via een ingewikkelde constructie is het mogelijk gemaakt om een hypotheek af te sluiten die beter aan zou sluiten bij de wensen van starters. Helaas, door te weinig animo is er geen enkele bank die de Blok-hypotheek aanbiedt.

Nu.nl heeft onderzocht welke hypotheekverstrekkers deze duo-hypotheek aanbieden, maar zij hebben geen bank kunnen vinden. Deze hypotheekvorm is bedacht om hoge maandlasten voor starters te verlagen. Met deze hypotheek zou een koophuis beter haalbaar worden voor deze groep.

Het is een combinatie van een hypotheek waarvoor de hypotheekrente kan worden afgetrokken van het inkomen en een lening waarvan de rente niet aftrekbaar is. De niet aftrekbare lening wordt gebruikt om de lasten in de eerste jaren van de looptijd van de hypotheek te verlagen. Het grote nadeel van deze constructie is de deels niet aftrekbare rente en er blijft een hypotheekschuld over na einddatum van de hypotheek.

Leuk bedacht, maar niet de passende oplossing!

Lees ook:Hypotheekplannen van Blok niet doorgerekend?
Lees ook:Betaalde hypotheekrente voor aflossingsvrije hypotheek
Lees ook:Nieuwe hypotheekregels zijn niet uit te leggen
Lees ook:Wij sparen minder en lossen meer af
Lees ook:AEGON creëert extra mogelijkheden voor starters

Eén reactie op “Blok-hypotheek was toch niet de oplossing

 1. Patrick Muns, Alphen aan den Rijn

  Inderdaad…leuk geprobeerd, maar gelukkig heeft hier de branche gezegd “Ho!” Verwerk je dit gedrocht in je hypotheekadvies of als bank in je productenpalet, dan kan je er donder op zeggen dat je t.z.t. aansprakelijk wordt gesteld voor slecht advies.
  P. Muns
  Erkend Hypotheekadviseur
  Het HypotheekAdviesHuis

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.