Blokhypotheek bij voorbaat al een flop

schenkingUit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat alleen de ABN Amro een hypotheekproduct gaat maken gericht op de Blokhypotheek.


In een reportage van RTL Nieuws wordt de hypotheek die minister Blok heeft geïntroduceerd met de grond gelijk gemaakt. Banken blijken niet eens een hypotheek te willen optuigen gericht op de Blokhypotheek. Dit zal zelfs voor de politiek geen verrassing zijn. Al vanaf het moment dat de hypotheekvariant bekend werd gemaakt, leek alleen de politiek verantwoordelijken enthousiast te zijn. Door de financiële wereld is er vanaf het begin negatief gereageerd op de hypotheekvariant.

Het idee van de blokhypotheek is om de maandlasten gedeeltelijk te dragen door een tweede hypotheek. De maandelijkse lasten worden eigenlijk geleend vanuit een tweede hypotheek. De betaalde hypotheekrente voor deze tweede hypotheek is niet aftrekbaar en het is een aflossingsvrije hypotheek. Kortom de hypotheekvorm druist in tegen de denkwijze om schulden juist weg te werken in plaats van in stand houden. De hypotheekvorm is discutabel en zeer complex.

De politiek heeft de huizenmarkt een impuls willen geven, maar het is een foutje geworden om snel weer te vergeten.

Lees ook:Verkiezingsgereutel
Lees ook:Misverstanden over de aflossingsvrije hypotheek
Lees ook:Blok-hypotheek was toch niet de oplossing
Lees ook:Maximale hypotheek voor tweeverdieners omhoog
Lees ook:Nieuwe hypotheekregels zijn niet uit te leggen

Eén reactie op “Blokhypotheek bij voorbaat al een flop

  1. Hypotheekrentevisie

    Veel hypotheekadviseurs vinden het een te ingewikkelde hypotheekvorm. Geluiden uit de branche zijn er dat maar weinig adviseurs voornemens zijn om de Blokhypotheek aan te gaan bieden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.