Hypotheek – weet wat je kiest

Voor een hypotheek ga je naar de onafhankelijke adviseur of naar de bank. Toch is het niet verstandig om blind in een hypotheek te stappen. Je moet niet alleen weten wat je afsluit, je moet het ook begrijpen. Vraag dus door als je iets niet begrijpt.

Achteraf gezien zijn veel mensen niet blij met de hypotheek die ze in het verleden hebben afgesloten. Goede voorbeelden hiervan zijn de beleggingshypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheekvormen zijn in het verleden vaak gekozen, zonder te weten wat het eigenlijk inhoudt. In een belegginghypotheek bouw je het vermogen voor de aflossing op in een verzekering op basis van beleggingen. Je kunt een leuk rendement maken, maar je kunt ook forse verliezen op het vermogen incasseren.

De aflossingsvrije hypotheek blijft altijd bestaat. Ook na jouw pensionering houd je de schuld. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het moet wel een bewuste keuze zijn.

Bereid je voor op een hypotheekgesprek
Voordat je in gesprek gaat met de hypotheekadviseur doe je er verstandig aan om je alvast in te lezen. Je hoeft geen expert te worden, maar je moet wel weten wat de mogelijkheden en de keuzes zijn. Door je een uurtje online in te lezen begrijp je ook beter wat de adviseur tijdens het adviesgesprek uit gaat leggen. Het voordeel is dat de verstrekte informatie beter blijft hangen.

Lees ook:Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen
Lees ook:35% van huizenbezitters moeten actie ondernemen
Lees ook:Veel hypotheken zijn omgezet
Lees ook:Een hypotheek online afsluiten? Weet wat je doet!
Lees ook:Volledig aflossingsvrije tophypotheek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.