Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen

De meeste lezers van mijn blog weten inmiddels dat ik een grote voorstander ben van aflossen op de aflossingsvrije hypotheek. Ik houd een dagboekblog bij over mijn eigen strijd tegen mijn aflossingsvrije hypotheek. Inmiddels heb ik vanaf september 2012 in totaal €33.600 afbetaald.

Ongeveer twee jaar geleden heb ik mijzelf als doel gesteld om mijn aflossingsvrije hypotheek binnen tien jaren af te lossen. Inmiddels zijn mijn doelen bijgesteld, want ik wil nu uiterlijk begin 2022 volledig hypotheekvrij zijn. Mijn hypotheekschuld bedraagt op dit moment nog €165.376. Vanuit mijn verleden als financieel adviseur is dit een vreemde gedachtegang. Ik heb namelijk in het verleden ook verklaard dat extra aflossen niet verstandig is. Toch wil ik zo snel mogelijk van mijn hypotheek af. De wenst om mijn schulden weg te werken is namelijk groter dan de wenst om maximaal fiscaal voordeel te behalen.

Door de aflossing in de afgelopen 22 maanden heb ik al bespaard op mijn maandlasten: €151,76. Het is een bruto besparing , maar de voordelen van deze besparingen merk ik maandelijks. De besparing gebruik ik ook weer om extra af te lossen op mijn hypotheek. Op deze manier krijgt het een sneeuwbaleffect.

Volg mij op Hypotheeknaarnul.nl!

Lees ook:Extra aflossen of niet?
Lees ook:Extra aflossen met vakantiegeld
Lees ook:Steeds minder financieel belang bij extra aflossen
Lees ook:Extra aflossen – Hoe doe je dat?
Lees ook:Mijn aflossingsvrije hypotheek aflossen!

2 reacties op “Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen

 1. Patrick Muns

  Hallo Juul,
  De blogs over je strijd tegen je aflossingsvrije hypotheek vind ik heel interessant.
  Als hypotheekadviseur zie ik het echter als mijn taak je volgers erop te wijzen dat jouw keuze om af te lossen een persoonlijke keuze is. De afweging om af te lossen op de hypotheek is voor iedereen anders en zou onderbouwd moeten worden met goed hypotheekadvies. Ik begrijp je gevoel om te willen aflossen op je hypotheek en de accelleratie met de winst die je maakt door de rentebesparing. En daar zit ‘m de crux: aflossen op je hypotheek is voor JOUW gevoel de beste keuze. Zoals het MIJN gevoel is dat je aflossen op je hypotheek ongenuanceerd promoot. En je volgers niet wijst op de gevaren van teveel aflossen (zoals b.v. liquide buffers gebruiken als aflossing).
  Als financieel adviseur weten we beiden dat als jij een rationele keuze zou maken, deze weleens heel anders zou kunnen zijn dan je huidige handelswijze.
  Keep up the bogs!
  P. Muns
  Erkend hypotheekadviseur
  Hypotheekadvies Huis

    /   Beantwoorden  / 
 2. Juul Dijkhuis

  Patrick! Daar heb ik al meerdere keren op gewezen. Ik kan niet in iedere blog opnemen dat het een persoonlijke keuze is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.