Hoe werkt het WOZ krediet?

Het WOZ krediet kun je ook wel zien als een doorlopend krediet, alleen kan niet iedereen hier gebruik van maken. Alleen als je een eigen huis hebt, kun je een beroep doen op een WOZ krediet voor de verbouwing van je woning of een andere aankoop.

Belangrijke kenmerken van het WOZ krediet
Als je dit WOZ krediet wilt gaan afsluiten, wordt er vaak gekeken naar de waarde van je woning, maar dit is niet meer altijd het geval. Periodiek los je een bepaald bedrag van de lening af tegen een variabele rente. Je kunt tussentijds vrijwillig extra bedragen aflossen. Soms wordt er een verzekering afgesloten als je voor deze kredietvorm kiest. Dit kan bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering zijn.

De voordelen van een WOZ krediet
Een WOZ krediet kan jou diverse voordelen opleveren. Zo is de rente van deze kredietvorm veel lager dan de rente bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Dit heeft alles te maken met het feit dat de bank de woning ziet als een soort onderpand. Er is mee zekerheid dat de bank het geleende geld terugkrijgt. Bovendien heb je de vrijheid om te beslissen wat jij met het krediet gaat doen. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om je woning te verbeteren of het krediet inzetten bij de aankoop van een nieuwe auto.

Welke voorwaarden en regels zijn er omtrent het WOZ krediet?
De waarde van een woning is bij veel banken niet meer bepalend voor het aanvragen van een WOZ krediet. Wel wordt er gekeken hoe je er financieel voor staat. Kun je bijvoorbeeld aan al je betalingsverplichtingen voldoen? Daarnaast kun je deze kredietvorm niet afsluiten zonder dat er een BKR toetsing wordt gedaan. De bedragen die je maandelijks aflost kun je tussentijds weer opnemen. Vaak eist een kredietverstrekker wel dat je vanaf je 60e levensjaar het krediet daadwerkelijk gaat aflossen.

Maak een afspraak met een onafhankelijk financieel adviseur
Voor het afsluiten van het WOZ krediet hoef je niet naar de notaris, maar het is wel handig om het via een onafhankelijk financieel adviseur te regelen. Een goed advies omtrent geld lenen is erg belangrijk. Daarmee voorkom je dat je bepaalde risico’s over het hoofd ziet.

Lees ook:Hypotheeknamen: Krediethypotheek
Lees ook:Leningen meefinancieren in hypotheek
Lees ook:Waar let je op bij het vergelijken van hypotheken?
Lees ook:Wie geeft het beste hypotheekadvies?
Lees ook:Geen boete meer bij aflossen hypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.