Eerder opnemen zonder straf

Onze nieuwe minister van Financiën, Stef Blok, lijkt best zijn best te doen om de mensen met een restschuld te helpen. Zo werd al toegestaan om de rente over de restschuld aftrekbaar te maken. En nu gaat hij ook praten met het Verbond van Verzekeraars om te kijken of er iets kan met het kapitaal in de Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW). 

Als je dat tussentijds opneemt is het geld niet belastingvrij, dus dat kost je dan een flinke duit. Terwijl het natuurlijk mooi zou zijn als je een eventuele restschuld kunt aflossen met het kapitaal dat in die verzekering zit. Tenminste, als dat gunstig uitpakt, wat zeker niet in alle gevallen zo is. Maar goed, als het wel belastingvrij zou kunnen, scheelt dat natuurlijk wel.

In eerste instantie vond Blok dat te spannend. Omdat De Nederlandsche Bank (DNB) niet kon uitsluiten dat bij zo’n maatregel verzekeraars in de problemen zouden komen. Immers: als veel polishouders er gebruik van zouden maken, moeten die maatschappijen opeens heel veel geld ophoesten. Waar ze niet op gerekend hadden. Maar inmiddels is hij er wel van overtuigd dat dit mee zal vallen. De verzekeraars zeggen dat erover te praten valt. Dus dat gaat Blok dan ook doen, heeft hij de Tweede Kamer beloofd. Misschien dat daar nog een meevaller voor ‘restschuldlijders’ uitkomt…

 

Lees ook:Hypotheek bij verzekeraar afsluiten
Lees ook:Verzachting van de restschuld
Lees ook:Ramprekenen
Lees ook:Restschulden met NHG
Lees ook:Executies leveren te weinig op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.