Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Voordat je op zoek gaat naar een huis ga je eerst online berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Eigenlijk is dat niet de juiste manier. Je kunt beter uitgaan van de maximale maandlasten.

Een huis kopen is een financieel ingrijpende beslissing. De hypotheek bepaalt namelijk voor een groot deel je vaste lasten. Je doet er verstandig aan om jezelf niet te zwaar te belasten met hypotheeklasten, en allereerst online je hypotheek berekenen is zeker een aanrader. Er moet namelijk ook ruimte overblijven om leuk te leven.”

Hoeveel hypotheek is maximaal verantwoord?
Uiteraard moet je eerst berekenen hoeveel banken jouw maximaal willen lenen op basis van het inkomen. De volgende stap is om inzichtelijk te maken welke maandlasten maximaal binnen jouw budget vallen. Ook deze bedragen kun je online indicatief berekenen. Ga hierbij niet alleen uit van de hypotheeklasten, maar reken bijvoorbeeld ook de overlijdensrisicoverzekering en eventueel de woonlastenverzekering mee

Blijft er onder de streep genoeg over?
Bij het eventueel kopen van een ander huis doe je er verstandig aan om de maandlasten na aankoop van het huis te vergelijken met je huidige woonlasten. Passen de nieuwe woonlasten goed in jouw budget? Hierbij moet je er rekening mee houden dat er geld overblijft om te sparen.

Let dus niet alleen maar op het maximale hypotheekbedrag op basis van je inkomen. Ga ook na of de maandlasten niet te hoog worden.

Lees ook:Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
Lees ook:Hypotheek afsluiten? Weet wat de mogelijkheden zijn
Lees ook:Hypothekentaal: CHF-norm
Lees ook:Waar let je op bij het vergelijken van hypotheken?
Lees ook:Vanaf 1 juli weer lastiger om een hypotheek krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.