Huis kopen steeds interessanter

Het huren van een huis wordt steeds duurder en het kopen steeds goedkoper. Een logisch gevolg is dat er steeds meer huizen verkocht worden.

DFT Geld heeft een enquête gehouden onder haar lezers over wat verstandiger is. Een huis kopen of een huis huren. Van de ondervraagden is 66% van mening dat kopen beter is. De meeste ondervraagden kiezen voor een koophuis omdat je met een huurhuis geen waarde opbouwt. Ook het feit dat je bij koop de maandlasten voor een lange tijd kunt vastleggen is een belangrijke motivatie.

Toch kiest ongeveer een derde toch voor huren. De meeste voorstanders van huren gaven aan dat de lasten van een koophuis onzeker zijn voor de toekomst. En het voordeel dat je zo kunt vertrekken uit een huurwoning is belangrijk bij de voorkeur voor het huren in plaats van het kopen.

Huiseigenaren zijn gemiddeld nog duurder uit
Uit cijfers van het CBS blijkt dat huiseigenaren per maand gemiddeld duurder uit zijn. Huiseigenaren betalen volgens het CBS €894 per maand en huurders €654. Hierbij moet wel aangetekend worden dat de verschillen steeds kleiner worden. De nieuw gesloten hypotheken profiteren namelijk van de huidige lage hypotheekrente.

Lees ook:Flink meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Hypotheekrente sterk gedaald in 2013
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Een huis deels financieren met overwaarde
Lees ook:Meer hypotheek voor energiezuinig huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.