Flink meer hypotheekaanvragen

100 Euros money stackDe laatste maanden komt er alleen maar goed nieuws over de huizenmarkt in de media. Volgens het HDN (Hypotheken Data Netwerk) zijn er over de maand augustus 18.000 hypotheekaanvragen via hun verzonden. Dat is een stijging van 40% ten opzichte van augustus 2013.

HDN functioneert als een elektronische snelweg tussen intermediair, maatschappij, verzekeraar en taxatiebureau. Door het aantal transacties die via dit netwerk wordt verzonden, kunnen zij een goede indruk gegeven van de toestand van de huizenmarkt door het aantal geregistreerde hypotheken.

In vergelijking met de maand juli valt het aantal nog tegen, maar dat wordt met name veroorzaakt door seizoensinvloeden. Jaarlijks zijn de cijfers over juli beter in vergelijking met augustus. De meest populaire hypotheekvorm was de annuïteitenhypotheek, met 61,82% van de aanvragen.

Met name de starters die er in de afgelopen jaren voor gekozen hebben om eerst een huis te huren, stappen nu alsnog over op een koophuis. Naar verhouding is het kopen van een huis nu namelijk zeer aantrekkelijk. De huizenprijzen zijn hard gedaald en de hypotheekrente staat op dit moment historisch laag.

Het najaar is traditioneel een kwartaal waarin veel huizen verkocht worden. Persoonlijk verwacht ik een drukke herfst op de huizenmarkt.

Lees ook:Er worden steeds meer hypotheken verstrekt
Lees ook:Ook in juni meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Steeds meer aangevraagde hypotheken
Lees ook:Huizen zijn bijna 4 procent duurder geworden
Lees ook:Flink meer hypotheken afgesloten in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.