Ook in juni meer hypotheekaanvragen

Zelfs als doemdenker moet je er nu wel van overtuigd zijn dat de huizenmarkt weer aan het opveren is. Maandelijks komen er nu positieve berichten over het aantal verkochte huizen en over het aantal hypotheekaanvragen.

In juni 2014 zijn er 6% meer hypotheken aangevraagd in vergelijking met de maand mei van dit jaar. Dit blijkt uit gegevens van Hypotheken Data Netwerk. Deze leverancier van software kan een duidelijk indruk vormen over 75% van de markt.

In de maand juni zijn er bijna 18.000 hypotheekaanvragen verwerkt. Er zijn 23% meer hypotheken aangevraagd in vergelijking met juni 2013.

In één op de drie gevallen gaat het om een lineaire hypotheek die wordt aangevraagd. Zoals te verwachten is wordt vooral gekozen voor de annuïteitenhypotheek, namelijk in twee derde van de aanvragen. Om optimaal te kunnen profiteren van de regeling van de hypotheekrenteaftrek zijn dit ook gelijk de twee hypotheekvormen waar tussen gekozen kan worden.

Uitgerekend over de gehele looptijd is de lineaire hypotheek goedkoper, maar deze hypotheekvorm heeft als groot nadeel dat de maandlasten zeer hoog zijn in het begin van de looptijd.

Lees ook:Flink meer hypotheken aangevraagd in mei
Lees ook:Verdubbeling goedkope koophuizen tot €100.000
Lees ook:Flink meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Ik kies de annuïteitenhypotheek! Of toch de lineaire?
Lees ook:Fors meer huizen verkocht in juni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.