Flink meer hypotheken aangevraagd in mei

In de maand mei zijn er flink meer hypotheken aangevraagd. Er was sprake van een stijging van bijna 25% ten opzichte van april 2015. In vergelijking met mei 2014 zijn er zelfs 56% meer hypotheken aangevraagd.

De stijging is vastgesteld door het Hypotheken Data Netwerk (HDN). In mei hebben zij 30.000 aanvragen verwerkt. De sterke stijging ten opzichte van de maand april is vooral ingezet in de week na Hemelvaart. Er zijn zelfs meer hypotheken aangevraagd dan in de maand december in 2014.

De sterke stijging van het aantal aanvragen in het laatste deel van mei is te verklaren. In die periode zijn de eerste hypotheekrentes weer verhoogd. Uit angst voor sterke stijgingen hebben veel potentiële huizenkopers eieren voor hun geld gekozen en een huis gekocht.

De hypotheekrentes zijn maar beperkt gestegen door een aantal banken, maar het is natuurlijk wel een indicatie dat de rentes de komende maanden weer gaan stijgen.

Lees ook:Geen run op hypotheken in december
Lees ook:Ook in juni meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Weer meer hypotheken afgesloten in maart
Lees ook:Flink meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Flink meer hypotheken afgesloten in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.