Flink meer hypotheken afgesloten in december

In de laatste maand van 2014 zijn er veel nieuwe hypotheken afgesloten. De relatief lage huizenprijzen en de zeer scherpe hypotheekrentes hebben een eindsprint veroorzaakt in het aantal nieuw afgesloten hypotheken. Het ging niet alleen om nieuw aangekochte huizen, want de oversluitmarkt is ook volop in beweging.

Volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) hebben zij vorige maand twee keer zoveel aanvragen verwerkt als in december 2013. Het ging in totaal om 28.938 hypotheekaanvragen. Nog nooit eerder heeft HDN zoveel aanvragen verwerkt in één maand. Ook notarissen zullen het verschil gemerkt hebben. Naast hypotheken hebben notarissen het ook erg druk gehad met mensen die nog een verhoogde belastingvrije schenking wilden verrichten.

In 2015 gelden er strengere eisen
Banken kunnen dit jaar een lager hypotheekbedrag verstrekken. Dit wordt veroorzaakt door strengere normen die zijn gebaseerd op berekeningen van het Nibud. In hoeverre dit invloed gaat hebben op onze huizenmarkt is nog afwachten. Het kan het herstel van de huizenmarkt flink dwars zitten.

Lees ook:Flink meer hypotheken aangevraagd in mei
Lees ook:Strengere acceptatienormen voor hypotheken vraagt om meer huurhuizen
Lees ook:Flink meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Rabobank verwacht sterk stijgende hypotheekrentes
Lees ook:Hypotheken worden niet meer standaard bij de grootbanken afgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.