Stormloop op hypotheken

Banken en hypotheekadviseurs kunnen bijna niet aan de vraag voldoen. Huizenkopers en huiseigenaren willen nu nog profiteren van de huidige lage hypotheekrentes.

De afgelopen jaren was het genieten voor huiseigenaren en huizenkopers. De hypotheekrentes waren laag, en ze bleven maar dalen. De afgelopen weken zijn er meerdere renteverhogingen doorgevoerd. Een logische conclusie is dat de dalende trend doorbroken is. Hoe snel de hypotheekrentes nu gaan stijgen weet niemand, maar wachten op nog lagere hypotheekrentes lijkt niet meer logisch.

Vooral huiseigenaren met een variabele hypotheekrente moeten opletten
Je kunt kiezen voor een rentevaste periode. Met de bank spreek je bijvoorbeeld een vaste rentevergoeding af voor een periode van 10 jaren. Een andere optie is een variabele rente. Dat houdt in dat iedere maand de verschuldigde hypotheekrente wordt afgestemd op de marktrente. De huiseigenaren die de afgelopen jaren een variabele hypotheekrente hebben afgesproken met de bank, waren gunstig uit. De hypotheekrentes bleven namelijk maar dalen. Op een verdere daling kun je nu niet meer vertrouwen, dus een goed moment om de hypotheekrente voor een langere periode vast te zetten.

Nu of nooit?
Het is nu aantrekkelijk om een huis te kopen, maar overdrijven heeft ook geen zin. De hypotheekrente is weer stijgende, maar dat wil niet zeggen dat je binnen een paar weken één procent meer aan hypotheekrente gaat betalen. Een huis kopen is en blijft een investering waar ook risico’s aan kleven. Het kopen moet je goed overwogen doen en altijd naar je gevoel blijven luisteren. Het huis moet perfect zijn voor jou. Anders moet je gewoon verder kijken.

Lees ook:Wat gaat de hypotheekrente doen?
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Sterk stijgende vraag naar hypotheken
Lees ook:Hypotheekrente gewoon 30 jaar vast zetten
Lees ook:Twee weken bedenktijd voor hypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.