Donorhypotheek…wat is dat nou weer?

Dat is nou even echt iets nieuws: de Donorhypotheek. Wat? Ja écht, de Donorhypotheek. Is dat een nieuwe hypotheekvorm? Eentje waarbij anderen dan de bank jou wat geld doneren ofzo? Nee, dat niet.

Het is eigenlijk niets meer dan gewoon een hypotheekadvies via een advieskantoor. Je sluit naar aanleiding van dat advies een hypotheek af voor een vaste adviesprijs. Daarvoor krijg je een compleet financieel plan. Er zit geen provisie in de afgesloten hypotheek en bijbehorende verzekeringen. Gewoon, zoals het per 1 januari 2013 moet.

De Donorhypotheek is geen aparte hypotheekvorm. Het is een samenwerking van het advieskantoor Hypotheek Facet met de Bart de Graaff Foundation. Tijdens het adviestraject wordt ook gesproken over het onderwerp orgaandonatie. Dat je in ieder geval jouw keuze om je organen na je overlijden wel of niet te doneren  vastlegt in het donorregister. En als je de hypotheek afsluit krijgt de Bart de Graaff Foundation € 350 van Hypotheek Facet. Uit jouw naam. Ook de taxateur doet een donatie.

Mooi initiatief hoor. Ze noemen het : de hypotheek waar je hart in zit!

Lees ook:Zelf je hypotheek regelen: hoe doe je dat?
Lees ook:Verkiezingsgereutel
Lees ook:Hoe lang blijven wij de hypotheekrenteaftrek nog houden?
Lees ook:De hypotheekrenteaftrek en jouw portemonnee
Lees ook:WW-verzekering bij bestaande hypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.