Meer huiseigenaren lossen af

verkochtDe ING meldt dat in januari en februari 50% meer tussentijdse aflossingen verricht zijn in vergelijking met 2012. Volgens Dennis Noordervliet, directeur marketing hypotheken bij ING, zal deze trend doorzetten.

Een kwart van de huiseigenaren zet geld opzij om op termijn gedeeltelijk de hypotheek af te lossen volgens de ING.

De wens om af te lossen wordt mede ingegeven doordat er steeds meer huizen onder water komen te staan. Indien de hypotheek hoger is dan de waarde van het huis, is het huis onverkoopbaar. U zou in principe moeten sparen om het huis te kunnen verkopen.

Tot 1 april 2013 is het nog mogelijk om de hypotheek om te zetten naar bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek. Deze hypotheekvorm heeft als voordeel dat het fiscaal voordeel maximaal blijft, en over het spaartegoed wordt een hoge rentevergoeding verstrekt.

U hoeft niet meer te proberen om de hypotheek nog om te zetten. De meeste banken nemen namelijk geen nieuwe omzettingsverzoeken meer in behandeling.

Zolang de huizenprijzen blijven zakken zullen steeds meer huizen onverkoopbaar worden door de hoge hypotheekschuld. Door tussentijds af te lossen gaat u het probleem niet oplossen, maar geleidelijk kunt u de hypotheekschuld wel verlagen. Volg mij op Hypotheeknaarnul.blogspot.nl.

Lees ook:Wij sparen minder en lossen meer af
Lees ook:Nederlandse hypotheekschulden dalen
Lees ook:Extra aflossen – Hoe doe je dat?
Lees ook:Meer aflossen, minder sparen
Lees ook:De Nederlandse hypotheekschuld loopt weer op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.