Extra aflossen – Hoe doe je dat?

Voor Geldenrecht.nl heb ik een artikel geschreven met een korte instructie hoe je extra af moet lossen. Hierin licht ik toe hoe het werkt bij de drie grootste geldverstrekkers, namelijk de Rabobank, ABN Amro en de ING.

Steeds meer huiseigenaren lossen extra af op de hypotheek. Vooral op de aflossingsvrije hypotheek wordt tussentijds afbetaald. De hypotheekschuld verlagen is vooral verstandig voor huiseigenaren waarvan het huis onder water staat. Zolang de hypotheekschuld groter is dan de verkoopwaarde, blijft er een hypotheekschuld over bij het verkopen van het huis.

De zeer lage spaarrente is extra reden om geld te investeren in het huis. Ondanks het fiscaal voordeel van hypotheekrente is het voor de meeste huiseigenaren verstandig om spaargeld voor een deel te gebruiken om af te lossen.

Toch moet je wel voorzichtig zijn. Geld dat eenmaal gebruikt is om af te lossen is later niet weer eenvoudig op te nemen uit het huis.

Lees mijn volledige artikel op Geldenrecht.nl

Lees ook:Extra aflossen niet alleen maar gunstig
Lees ook:Meer aflossen, minder sparen
Lees ook:Hypotheekrente vooruit betalen
Lees ook:10 miljard euro aan extra aflossingen in 2016
Lees ook:Wij sparen minder en lossen meer af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.