Hypotheken zijn uitverkocht

Bij Bouwe zet als hypotheekverstrekker geld uit van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Dus niet via de traditionele banken, maar bij beleggers die geld over hebben. Het geld wordt weer uitgeleend aan kopers van huizen. Vaak gaat het om hypotheken met een zeer scherpe hypotheekrente, maar nu even niet! De hypotheken met langlopende rentevaste periodes zijn op. Ze zijn uitverkocht!

Hypotheekadviseurs kunnen tijdelijk geen offertes meer aanvragen voor rentevaste periodes van 15 jaar of langer. Hypotheken met kortere rentevaste periodes zijn nog wel mogelijk. De financieringsruimte van Bij Bouwe is volledig ingezet.

Het is niet voor het eerst dat ze de hypotheekverstrekking tijdelijk moeten stoppen. In het voorjaar hebben ze ook al tijdelijk geen kapitaal beschikbaar, maar dat probleem is toen snel verholpen. Er worden nu gesprekken gevoerd om zo snel mogelijk weer kapitaal beschikbaar te hebben.

Lees ook:Hypotheken niet boetevrij te herfinancieren
Lees ook:Hypotheek bij verzekeraar afsluiten
Lees ook:Hypotheekrente gewoon 30 jaar vast zetten
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Bijbouwe.nl – Tegen lage kosten een online hypotheek afsluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.