Bijbouwe.nl – Tegen lage kosten een online hypotheek afsluiten

In een trend van toenemende innovatie in financiële dienstverlening, genaamd fintech, is de aandacht van vernieuwing nu verschoven naar het gebied van hypotheken. Een goed voorbeeld is het online hypotheek afsluiten bij Bijbouwe.nl. Zij zijn de schakel tussen institutionele beleggers en consumenten die een hypotheek nodig hebben. Dit verruimt de keuzemogelijkheid in geldverstrekkers en lenen via Bijbouwe.nl is aanzienlijk gemakkelijker en dus sneller in vergelijking met de processen bij banken.

Om meer te weten te komen over dit initiatief heb ik contact opgenomen met één van de initiatiefnemers van Bijbouwe, namelijk met de naamgever Bouwe Kuik. Graag leg ik jullie uit wat zij bieden en hoe zij te werk gaan.

Wat is de toegevoegde waarde van Bijbouwe.nl
Dit is de snelste weg van belegger naar consument. Institutionele beleggers (bijvoorbeeld pensioenfondsen) willen graag investeren in hypotheken. Ondanks de lage rentes is het toch, gezien de huidige rentestand, een goede investering met een naar verhouding laag risico. De consument kan profiteren van een snelle afwikkeling, scherpe hypotheekrentes en lage kosten.

Het afsluiten van een hypotheek bij Bijbouwe.nl – Online of via de onafhankelijke adviseur
Online kun je zelf een hypotheekaanbod aanvragen, binnen 10 minuten weet je óf en wat je kunt lenen. Vervolgens zijn er twee keuzemogelijkheden, namelijk:
• Hypotheek afsluiten met behulp van een adviseur van Bijbouwe.nl
• Zelfstandig online een hypotheek afsluiten

Bij de eerste optie win je advies in over wat de beste keuze voor jou is. De tweede optie is de goedkoopste, maar deze optie is niet voor iedereen geschikt. Je moet namelijk voldoende kennis hebben over hypotheken en goed in kunnen schatten welke risico’s jij loopt gedurende de looptijd van de hypotheek. Om deze optie te kunnen kiezen, moet je een bewustzijnstoets met succes af kunnen ronden.
• Binnenkort kun je de hypotheek ook afsluiten via een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Wat is het verdienmodel van Bijbouwe.nl?
Consumenten die een hypotheek online afsluiten moeten hiervoor betalen. Ook voor het inkopen van advies worden er kosten in rekening gebracht. De beleggers die geld beschikbaar stellen om als hypotheeklening uit te zetten betalen ook voor diensten. De vergoeding heeft onder andere betrekking op het acceptatieproces, want Bijbouwe.nl mag zelfstandig beslissingen nemen. Ook voor het onderhouden van de hypotheek gedurende de looptijd verstrekken de beleggers een vergoeding aan Bijbouwe.nl.

Kosten lager in vergelijking met banken en onafhankelijke hypotheekadviseurs
De hoogte van de kosten hangt sterk af van diverse keuzes. Om te beginnen heb je eerst een hypotheekaanbod nodig. Online kun je dit zelf aanmaken. Kies je ervoor om de hypotheek af te sluiten zonder advies? Dan beginnen de bemiddelingskosten vanaf €495 voor starters en €595 voor zzp’ers en doorstromers. Heb je toch liever een hypotheek met advies van Bijbouwe.nl? In dat geval bedragen de kosten maximaal €1.090 voor starters en €1.290 voor doorstromers en zzp’ers. Dit is aanzienlijk goedkoper in vergelijking met de tarieven van banken en hypotheekadviseurs. De rekening bij deze partijen ligt gemiddeld op €1682 (AFM Consumentenmonitor 2014), en kan oplopen tot wel €2.500.

Lees ook:Onafhankelijk hypotheekadvies of de lage banktarieven?
Lees ook:Online hypotheekadvies werkt niet
Lees ook:Ik kan mijn hypotheek zelf regelen!
Lees ook:Een hypotheek online afsluiten? Weet wat je doet!
Lees ook:De bank werkt niet gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.