Hypotheek bij verzekeraar afsluiten

Over het jaar 2013 heeft de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, de Rabobank, ruim vier procent marktaandeel verloren. Er worden juist meer hypotheken verstrekt door verzekeraars.

Banken zijn mede door opgelegde strengere kapitaaleisen voorzichtiger geworden met het verstrekken van hypotheken. Verzekeraars hebben kapitaal beschikbaar en banken moeten nu juist grotere buffers gaan vormen en hebben minder geld beschikbaar om uit te lenen. Daarnaast is een groot verschil dat verzekeraars hun kapitaal voor een langere periode kunnen uitlenen. Banken moeten meer kapitaal beschikbaar houden.

De grootste hypotheekverstrekkers zijn nog steeds Rabobank, ING Bank en de ABN Amro, maar de verzekeraars zijn in opkomst.

De verschillen worden veroorzaakt doordat de onafhankelijke adviseur de hypotheek afsluit bij de financiële instelling met de laagste hypotheekrente. Banken zijn terughoudend en houden dus een hogere hypotheekrente aan. Verzekeraars hebben juist nog kapitaal beschikbaar en kunnen het geld uitlenen tegen een lager percentage. Ongeveer 60% van de hypotheken wordt tegenwoordig verstrekt door de onafhankelijke adviseur.

Lees ook:Onafhankelijk hypotheekadvies of de lage banktarieven?
Lees ook:Hypotheken worden niet meer standaard bij de grootbanken afgesloten
Lees ook:De bank werkt niet gratis
Lees ook:Hypotheken zijn uitverkocht
Lees ook:Rabobank verwacht sterk stijgende hypotheekrentes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.