Hypotheekrente gewoon 30 jaar vast zetten

Hoe gaan de hypotheekrentes zich ontwikkelen de komende 30 jaren? Deze vraag is natuurlijk niet te beantwoorden. De hypotheekrentes hebben nog nooit zo laag gestaan als op dit moment. De kans is groot dat de hypotheekrentes de komende tientallen jaren hoger liggen dan op dit moment. Conclusie! Zet de hypotheekrentes voor 30 jaar vast.

In november en december zijn de hypotheekrentes licht gestegen, maar veel stelt het niet voor. Het effect op de rentevaste periodes van 20 jaren waren wel groot. De gemiddelde verschillen met de rentevaste periodes van 30 jaar zijn nog maar een half procentpunt. Hierdoor kiezen steeds meer starters voor de maximale rentevaste periode.

Vaste lasten tot het huis afbetaald is
De maandlasten van nu, heb je ook over 29 jaar nog. Dat brengt financiële overzichtelijkheid. Als je kiest voor een lineaire hypotheek worden je maandlasten ook nog eens steeds lager. Vergelijk dit maar eens met het huren van een huis. Jaarlijks in juli worden de huren weer verhoogd met 2% of nog veel meer.

Ik heb vorig jaar een huis gekocht en de rente vast gezet voor 20 jaar. Dat was toen de beste keuze doordat de verschillen tussen 20 en 30 jaar vast toen nog groter waren. Voor iedereen die nu gaat kopen raad ik aan om even serieus te kijken naar een zo lang mogelijke rentevaste periode.

Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Hypotheken niet boetevrij te herfinancieren
Lees ook:Is hypotheekrente laag? Vraag een nieuw rentevoorstel aan
Lees ook:Hypotheken zijn uitverkocht
Lees ook:Stormloop op hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.