ELQ stopt er voorlopig mee

ELQ Hypotheken stopt er voorlopig meeJe kon erop wachten. ELQ, de laatst overgebleven geldverstrekker voor 'bijzondere hypotheken' (hypotheken voor mensen met BKR-coderingen of onregelmatige inkomens) stopt er (voorlopig) mee. ELQ is een dochter van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers. Als je het nieuws een beetje volgt weet je dat Lehman waanzinnig in de problemen zit. Het is de vierde zakenbank van de Verenigde Staten en ze hebben vandaag uitstel van betaling moeten aanvragen….

Op de site van ELQ lees ik er op dit moment nog niets over terug, maar De Financiële Telegraaf meldt dat ELQ vandaag heeft bekendgemaakt voorlopig geen hypotheken meer te verstrekken. Over de toekomst is nog niets duidelijk: "Wat er met de hypotheekverstrekker gaat gebeuren, is niet duidelijk. ELQ zegt hard op zoek te zijn naar een oplossing voor de ontstane situatie."

Dit zal een behoorlijke knauw zijn voor al die clubs die via internet aanprijzen 'BKR-hypotheken' te kunnen verzorgen. Inmiddels was ELQ nog de enige partij waarbij deze aanvragen een kans maakten. Sparck was er al eerder mee gestopt, net als GMAC Hypotheken. De paar reguliere hypotheekbanken die speciale producten hadden voor deze doelgroepen (Hypotrust Coulance bijvoorbeeld) trokken die ook al terug.

Een hypotheek aanvragen met een BKR-codering achter je naam of met een onregelmatig inkomen wordt hiermee denk ik nagenoeg onmogelijk. Of je moet een erg goede vertrouwensband hebben met je huisbank.

Lees ook:Obvion teruggefloten
Lees ook:Wat gaat NIBC doen?
Lees ook:Stemmen en de hypotheekrenteaftrek
Lees ook:Wildwest bankieren met ELQ
Lees ook:Executies leveren te weinig op

0 reacties op “ELQ stopt er voorlopig mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.