Hypotheekverstrekkers: GMAC

GMAC verstrekt vooralsnog geen hypotheken meer in Nederland. Waarom behandel ik de club dan toch bij de Hypotheekverstrekkers? Omdat ze samen met ELQ en Sparck genoemd werden op TV bij een reportage over mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen. Daarbij gaat het vooral om mensen die een hypotheek hebben afgesloten in de categorie 'bijzondere hypotheken'.

Mensen die van normale geldverstrekkers geen hypotheek konden krijgen. Vanwege onzekere inkomsten of een negatief BKR-verleden. Bij de genoemde partijen konden ze wél terecht voor de financiering van een woning. De rentepercentages bij deze financiers zijn echter in de afgelopen maanden heel hard gestegen. Logisch: de achtergrond van de verstrekkers ligt in Amerika en daar zijn ze niet meer zo dol op risicohypotheken. Maar wie de rente kort vastgezet had (en dat zijn er velen) heeft nu wel een probleem

GMAC biedt dus helemaal geen hypotheken meer aan in Nederland. Risicohypotheken wilden ze niet meer en voor normale hypotheken (waarvoor ik GMAC een prima partij vond) wilden ze niet meer prijsvechten. Daar moesten ze het wel van hebben, want als onbekende naam moet je niet ook nog hoge tarieven hanteren.

Lees ook:GMAC ook uitgekleed in Amerika
Lees ook:Het is de portefeuille van GMAC
Lees ook:Opgeleid in de gevangenis
Lees ook:RTL Nieuws zaait paniek
Lees ook:Gaat Bank of Scotland ook verdwijnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.