Hypotheeknamen: CoulanceHypotheek

Coulance Hypotheek - teveel vrijheid in hypotheken?Klinkt leuk, een CoulanceHypotheek. Je zou verwachten dat ze bij de acceptatie wat coulanter zijn dan en dus minder streng. En dat is ook precies de insteek van het product. Ze accepteren onder voorwaarden aanvragers met een BKR-codering. Hypotrust biedt deze hypotheek aan met als motivatie: "Bij Hypotrust vinden we dat een financiële misstap het verkrijgen van een hypotheek niet meteen in de weg mag staan. Daarom biedt de CoulanceHypotheek u de mogelijkheid om – onder bepaalde voorwaarden – wél die hypotheek af te sluiten."

Natuurlijk geven ze die mogelijkheid niet voor niets. Bij het afsluiten van de hypotheek betaal je gedurende vier jaar een hogere rente dan anderen. Maar zijn er in die eerste vier jaar geen onregelmatigheden geweest, dan gaat je rente terug naar een normaal niveau. Dat is dan wel weer een voordeel ten opzichte van een hypotheek bij ELQ of Sparck (gespecialiseerd in bijzondere hypotheken), want daar is het renteniveau volgens mij blijvend hoger. Dan moet je oversluiten – met alle kosten van dien – om later aan een normale rente te komen.

Jammer dus dat Hypotrust per 1 mei is gestopt met het in behandeling nemen van aanvragen voor de CoulanceHypotheek. Veroorzaakt door de achterliggende geldverstrekkers die afkomstig zijn uit Amerika en Engeland. Die zijn niet meer zo dol op risico's….

Lees ook:Ook ING staat extra boetevrij aflossen toe
Lees ook:Wegwijs zegt: hypotheekrente zal dalen
Lees ook:Wel of geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie?
Lees ook:Dazure geeft extra korting op de overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Laagste prijsgarantie in hypotheken?

Eén reactie op “Hypotheeknamen: CoulanceHypotheek

  1. BKR Hypotheek

    Weer een voorbeeld hoe de hypotheekcrisis in de US of A doorsijpeld naar Europa

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.