Laagste prijsgarantie in hypotheken?

Hypotrust zoekt naar wegen om tussenpersoon te bindenDe kop wekte mijn interesse: Laagste prijsgarantie Hypotrust. Wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen? Het blijkt te gaan om een actie richting tussenpersonen: als de tussenpersoon bij hypotheken vanaf 15 jaar vast een aanbod kan vinden dat lager ligt in rente dan Hypotrust maar tóch voor Hypotrust kiest, krijgt de tussenpersoon een bedrag van € 150. Huh?

Wie kiest de hypotheek? De klant of de tussenpersoon? Er kunnen zeker redenen zijn om niet voor de laagste rente te kiezen, maar het moet wel aan de klant zijn om die keuze te maken. De tussenpersoon moet de beste mogelijkheden voor de klant in beeld brengen. Dus waarom moet het intermediair dan extra geld krijgen voor de keuze van de klant?

Als de tussenpersoon overtuigd is van de toegevoegde waarde van een hypotheekverstrekker én werkt in het belang van zijn klant, dan moet zo’n vergoeding niet nodig zijn. De goede service en voorwaarden worden dan benadrukt omdat ze zo goed zijn en niet omdat er een vergoeding tegenover staat. Laagste prijsgarantie lijkt verstandig, maar een hypotheek is geen autoverzekering. Een hypotheek is als een maatpak. Het moet bij jou passen.

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 23 – 2012
Lees ook:Wildwest bankieren met ELQ
Lees ook:Rentebericht: laagste hypotheekrente omlaag
Lees ook:Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 19 – 2012

2 reacties op “Laagste prijsgarantie in hypotheken?

  1. Jeroen Kooy

    Ben het volledig met jou eens, Anneke! De hypotheekadviseur dient alle mogelijkheden op een rij te zetten en uiteindelijk is het de klant die kiest aan de hand van een uitgebracht en begrijpelijk advies! En laten we wel zijn: een adviseur die ‘jaagt’ op 150,- euro extra inkomsten nav deze renteactie is merkwaardig bezig… De actie loopt overigens maar 1 maandje en zal wel te maken hebben met de inzakkende verkopen door de vakantieperiode en is dus -net als de vakantie- weer zo voorbij! ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Inderdaad gelukkig maar een maandje! Ik vind dit soort acties zo raar terwijl tegelijkertijd van alles wordt bedacht voor transparantie van provisies en het wegnemen van perverse prikkels. Nu is € 150 wel niet een enorme prikkel, maar toch…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.