Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?

Laten we weer eens kijken wat er gebeurt met de hypotheekrente. Aan de laagste rente te zien niet zo veel: die staat nog steeds op hetzelfde als … ruim twee maanden geleden! Toch worden er de laatste tijd vooral verlagingen van de hypotheekrente doorgevoerd.

Kijkend naar de ontwikkeling in de hypotheekrente sinds eind augustus zie ik verlagingen bij Obvion, Bank of Scotland, SNS Bank, RegioBank, MoneYou, Florius, ASR Verzekeringen, ABN Amro, Hypotrust en Argenta. Eén verhoging zit ertussen, van Friesland Bank. Dan kunnen we toch wel spreken van een verlaging in het algemeen.

Ondertussen dus nog steeds geen verandering in die allerlaagste hypotheekrente. Bij 10 jaar vast staat die (met NHG) nog op 4,5% – bij de spaarhypotheken van Argenta, ASR en Hypotrust. Bij 20 jaar vast is er één verstrekker met de laagste hypohteekrente van 5,25%: AEGON Hypotheken.

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 23 – 2012
Lees ook:Rentebericht: laagste hypotheekrente omlaag
Lees ook:Hypotheekrente: gebeurt er wel wat?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente ook vastgelopen?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 16 – 2012

0 reacties op “Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.