Ook ING staat extra boetevrij aflossen toe

Eind vorige week gaf de ABN Amro aan geen boeterente te rekenen als huiseigenaren versneld gingen aflossen tot de WOZ-waarde van het huis. ING biedt nu dezelfde mogelijkheid.

De vier grootbanken hebben nu alle vier de mogelijkheid om extra af te lossen uitgebreid. Klanten van SNS en van de Rabobank kunnen extra aflossen indien ze gebruik maken van de verruiming van de schenkingsregels. De ABN Amro en de ING verstrekken de verruiming tot de WOZ-waarde van het huis.

Alle vier hebben ze gehoor gegeven aan de oproep van minister Dijsselbloem van Financiën. In eerste instantie gaf ING aan niet de regels te willen verruimen, maar op de één of andere manier zijn ze toch gezwicht. De kleinere hypotheekverstrekkers zullen waarschijnlijk volgen.

De banken zijn er ook bij gebaat dat de schulden zoveel mogelijk worden teruggebracht. Helaas zullen de meeste eigenaren van de één miljoen huizen die onder water staan niet in de positie verkeren om een schenking tot €100.000 te ontvangen. Persoonlijk zie ik meer in de verruimingen van ABN Amro en ING.

Lees ook:Geen boeterente meer verschuldigd
Lees ook:Veel extra aflossingen in 2014
Lees ook:Extra aflossen is populair
Lees ook:Eigen Huis gaat achterstanden hypotheken inventariseren
Lees ook:Extra hypotheek voor energieneutrale huizen

Eén reactie op “Ook ING staat extra boetevrij aflossen toe

  1. kdm

    Aan ABN en ING heb je helemaal niets, want het is alleen boetevrij tot aan woz waarde. Wie staat er nu 100.000 onder water?
    Bovendien laat ABN en ING daarmee mensen die al wel netjes zelf hebben afgelost en daarom niet onder water staan, daarmee in de kou staan.
    Het eerlijkste zou zijn als alle banken gewoon tot 100k (extra) aflossing boetevrij zouden accepteren, zowel geschonken als mensen die dit met eigen spaargeld willen doen, en ongeacht woz waarde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.