Stemmen en de hypotheekrenteaftrek

Zooo vandaag naar de stembus voor de Tweede Kamer verkiezingen. De debatten vlogen je de laatste tijd om de oren op TV en ook de kranten hebben het er druk mee. En niet te vergeten de peilingen. Interessant zijn vooral de zwevende kiezers. Wat bepaalt nu eigenlijk waar die op stemmen? De hypotheekrenteaftrek?

Voor mij niet. Eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, stem ik toch een beetje op gevoel. Heb wel een stemwijzer ingevuld en dat kwam dan ook nog overeen. Maar mijn stem laten afhangen van één onderwerp – nee. Dus niet van de visie op de woningmarkt in het algemeen, of de hypotheekrenteaftrek in het bijzonder.

Interessant is op zich wel om te zien hoe de partijen daarin verschillen. Vereniging Eigen Huis heeft het bijvoorbeeld mooi uiteengezet. Zeker even checken als je nog niet helemaal zeker weet wat je gaat stemmen.

Maar uiteindelijk wordt hetgeen er gaat gebeuren bepaald door de regering, niet door die ene partij waar jij op stemt. En de lijsttrekkers riepen het gister heel terecht: Nederland coalitieland. Geen enkele partij kan stellen dat haar programma geheel uitgevoerd wordt. Het gaat om compromissen tussen partijen om samen te kunnen regeren. En dan blijkt dat jouw partij misschien wel in de regering zit, maar nog steeds niet uitvoert wat ze nu in haar programma roept.

Ik ben bijzonder benieuwd wat het gaat worden met de nek-aan-nek-race tussen Rutte en Samsom. Al is de kans toch volgens mij wel erg groot dat het er uiteindelijk op neerkomt dat ze samen gaan regeren. Maar welk van deze twee mannen wordt dan minister-president? Ik zit vanavond wel voor de TV voor de uitslagen!

Lees ook:Heeft Rutte zijn kiezers verraden?
Lees ook:Nu weten we nog niks!
Lees ook:VVD en PvdA…wat zijn de gevolgen?
Lees ook:Bepaalt hypotheekrenteaftrek jouw stem?
Lees ook:Gaat maximale hypotheek voor tweeverdieners nu echt omhoog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.