Starterslening kan weer in de startblokken

SVnWat gebeurt er toch veel in de politiek…op het gebied van de zorgpremie, de belastingpercentages, de hypotheekrenteaftrek en ook de startersleningen. Die kunnen toch blijven bestaan, blijkt nu.

De organisatie die de startersleningen organiseert, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting - SVn, had aangegeven per de 15e (morgen dus) te stoppen met het in behandeling nemen van nieuwe aanvragen. Waarom? Omdat niet duidelijk was hoe het zit met de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente van startersleningen.

Onze nieuwe minister van Financiën heeft die duidelijkheid binnen no-time gegeven. Stef Blok zeg helder: ja, de rente van een starterslening kan ook in 2013 fiscaal afgetrokken worden. Ook al wordt er nog niet op afgelost. Dus het loket kan weer open. Da’s goed nieuws voor starters. En voor verkopers die hun woning zouden kunnen verkopen aan een starter. En voor verkopers die hun woning zouden kunnen verkoper aan de verkoper van een huis aan een starter…. Kortom: goed voor de woningmarkt. Of moet ik zeggen: minder slecht?

Lees ook:Eerder opnemen zonder straf
Lees ook:Onzalige NHG-aanpassing van de baan
Lees ook:Starters hebben pech gehad
Lees ook:Blok-hypotheek was toch niet de oplossing
Lees ook:Het geheim van de prijsgeschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.