Sparen in hypotheek weer helemaal in

Sparen voor de hypotheek is weer helemaal inDe spaarhypotheek is weer helemaal in. Beleggen is uit de gratie door de risico's en niet te vergeten de kostbare woekerpolissen. Maar het heeft zeker ook met rendement te maken. Bij een spaarhypotheek krijg je immers op je spaartegoed hetzelfde rentepercentage vergoed als dat je betaalt voor de lening. Hoe hoger de rente, hoe lager je spaarpremie. Jos Koets heeft het allemaal voor ons doorgerekend: bij de huidige rente moet je op de beleggingen al minimaal 7% rendement halen om beter uit te zijn.

Sparen voor het aflossen van je hypotheek kun je tegenwoordig op twee manieren: met een verzekeringspolis (de aloude spaarhypotheek) of met een bankrekening (het nieuwe banksparen). Wat voordeliger is kun je niet zomaar zeggen. Dat is helemaal afhankelijk van wat jij belangrijk vindt en vooral van wat jij aan verzekeringsdekkingen wenst.

Kies je voor de veiligheid van sparen? Allebei de varianten (polis en banksparen) goed laten doorrekenen door een onafhankelijk adviseur! En laat je daarbij niet leiden door de voorkeuren van de organisatie.

Lees ook:Charme offensief banksparen?
Lees ook:Sparen in de spaarhypotheek
Lees ook:Extra aflossen niet alleen maar gunstig
Lees ook:De Goudse introduceert… een spaarhypotheek
Lees ook:Is Rabo aan het puinruimen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.