Charme offensief banksparen?

fiscaal voordelig maar wel aan veel regels gebondenHet is grappig hoeveel aandacht er opeens is voor banksparen. Bijvoorbeeld op Telegraaf.nl een artikel waarin het uitgangspunt is dat het heel goed is om je hypotheek af te lossen met banksparen. En hoe je vanuit een andere aflosvorm kunt overstappen. Een tijdje geleden las ik al dat de adviseurs van de Rabobank nu helemaal 'gaan' voor banksparen: het advies voor een verzekeringspolis ter aflossing van de hypotheek wordt niet snel meer gegeven. Sterker nog – zoals ik gisteren al schreef: ze zijn actief aan het adviseren om te gaan omzetten.

Het is ook wel goed om banksparen meer aandacht te geven. Het is een echt nieuwe en in sommige situaties zeker erg interessante manier om je hypotheek af te lossen. Als mensen het principe van banksparen niet goed kennen zullen ze er ook niet snel voor kiezen.

Probleem is en blijft dat de informatie over banksparen erg gekleurd lijkt door de belangen van degene die de informatie geeft. Dus hoe weet je als consument dan wat de beste keuze is?

Voor degenen die wat verder in de materie zijn ingevoerd is het leuk om Banksparen voor gevorderden te lezen

Lees ook:Verschillen tussen banksparen en KEW
Lees ook:Kleine lettertjes vergelijken
Lees ook:Kun je wel overstappen?
Lees ook:Meer huiseigenaren lossen af
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek: hoe lang nog?

2 reacties op “Charme offensief banksparen?

  1. Anneke Ranzato (redactie)

    Ik denk niet dat de materie van banksparen nou zo lastig is. Alleen verdiepen mensen zich volgens mij niet zo snel in iets nieuws en al helemaal niet als ze het idee hebben dat het ingewikkeld is.

    Wat wél lastig is, is het maken van keuzes. Dat was al moeilijk bij een hypotheek en nu is er nog een keuze bijgekomen.

    Bovendien speelt natuurlijk mee dat er minder nieuwe hypotheken worden afgesloten en mensen misschien ook wel wat huiverig zijn geworden voor verhalen over nieuwe mogelijkheden. Of hun adviseur niet meer durven te vertrouwen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.