Extra aflossen niet alleen maar gunstig

Extra aflossen is een hype waar ik zelf ook aan meedoe, maar het is niet altijd gunstig om extra af te lossen op de hypotheek.

Mede ingegeven door de lage spaarrente wordt er massaal gezocht naar andere manieren om het geld te besteden/investeren. In het geval u 5% of meer aan hypotheekrente moet betalen, is het aflossen een veel betere besteding dan sparen tegen een rente van maximaal 1,8%.

Een belangrijk nadeel van extra aflossen is dat het geïnvesteerde geld niet weer eenvoudig terug te halen is. Ook moet u stil staan bij de mogelijkheden binnen uw hypotheekvorm. Bij een aflossingsvrije hypotheek zal extra aflossen geen fiscale gevolgen hebben. Bij bijvoorbeeld de spaarhypotheek kan dit wel het geval zijn. Laat u ook niet teveel leiden door de verkeerde redenen. U krijgt nu een zeer lage rentevergoeding bij het sparen, maar de tijden gaan wel weer veranderen. Denk bij het aflossen aan de lange termijn.

Het aflossen heeft zeker voordelen. Zeker als uw huis onder water staat is extra aflossen de beste manier om uw huis weer verkoopbaar te krijgen. Doe het verstandig en ga advies inwinnen bij uw adviseur.

Lees ook:Spaarrente naar nul – nu aflossen?
Lees ook:Extra aflossen of niet?
Lees ook:Hypotheekrente 5,75%, spaarrente 2%
Lees ook:Ja! We krijgen uitstel!
Lees ook:Wij sparen minder en lossen meer af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.