DSB zoekt klachten over hypotheken

Getver, wat een schijnheilig ***verhaal hangt Hans van Goor van DSB Bank op in een filmpje op de site van DSB Bank zelf. Op zich slim gedaan natuurlijk: Klaas Wilting interviewt Van Goor in verband met de uitzending van Radar waarin de hypotheekadvisering van DSB Bank onder vuur genomen werd. In het filmpje vertelt hij dat er nog maar vier klachten over hypotheken bij DSB binnen zijn om te onderzoeken. En roept hij mensen dringend op om eventuele klachten over hypotheekadvisering alsjeblieft kenbaar te maken.

Wat moeten we daar nou mee? Zit die man daar gewoon keihard te liegen of zijn degenen die in de uitzending stelden bergen dossiers te hebben hun afspraken niet nagekomen? Eén van hen was Pieter Lijesen van NHP – van hem ben ik ook geen fan. Maar zijn optreden tegen de praktijken van DSB sprak me dan wel weer aan.

Vier dossiers…. waar zijn al die mensen dan? Iedere financieel adviseur die ik ken heeft weleens – of heel vaak – te maken gehad met klanten die in de wurggreep van een DSB hypotheek constructie zitten. Zelf heb ik ze in het verleden ook gezien. En nog niet zo heel lang geleden een offerte van zo’n DSB adviseur aan vrienden. Vol met dure verzekeringen tegen koopsom.

Wil men niet klagen? Durft men het niet? Of zijn de gedupeerden er gewoon moe van omdat ze toch niets bereiken? Bij de AFM zijn immers ‘relatief veel signalen en klachten’ binnengekomen over de hypotheekadviezen van de club van Scheringa. Of zijn dat er ook maar vier…. Sure!

Lees ook:DSB in het nauw?
Lees ook:DSB betert leven… geloof jij het?
Lees ook:Wat kun je zelf doen voor een goed hypotheekadvies?
Lees ook:DSB raakt hypotheken niet kwijt
Lees ook:Hypotheken DSB op het matje

2 reacties op “DSB zoekt klachten over hypotheken

  1. Erik

    Hallo,

    Naar aanleiding van de bewuste Radaruitzending (2e Paasdag?) zijn er vele tientallen reacties binnengekomen op het forum van Tros Radar. Allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

    Ik ben ook slachtoffer geworden van de DSB praktijken.

    Ik heb deze week mijn hypotheekdossier in handen gegeven van Jelle Hendrickx i.c. stichting Hypotheekleed.

    Ik wil graag mijn ervaringen met u en lotgenoten delen.

    Vr. gr. Erik ([email protected])

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke

      Jaaa het forum van Tros Radar staat al tijden vol met klachten over DSB Bank. En ik twijfel er ook niet aan dat die Stichting Hypotheekleed talloze dossiers heeft. Maar DSB stelt die dossiers niet te krijgen van ze. Terwijl ze zóóó bereidwillig zijn om eventuele problemen, waarvan ze zich eigenlijk niet kunnen voorstellen dat ze er in grote getalen zijn – ahum, op te lossen… Nepclub. Ik zou het zeer op prijs stellen als je mij en de bloglezers op de hoogte wilt houden van het klachtentraject!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.