DSB in het nauw?

Tros Radar neemt haar taak serieus. Na het item van twee weken geleden, waarin gesproken werd over de hypotheken van DSB Bank, kwamen ze gisteren met een update. Een update die in ieder geval niet in het voordeel van DSB spreekt. Vorige week meldde de bank immers nog heel schijnheilig ‘op zoek te zijn‘ naar klachten, omdat ze er maar zo weinig binnenkregen. Uit de cijfers van Radar blijkt dat die klachten er in grote getalen zijn. Alleen vraagt DSB om complete dossiers… je zou toch zeggen dat ze die in Wognum wel hebben. Sterker nog, dat zijn ze wettelijk verplicht!

Er werd gisteren ook nog even verwezen naar het optreden van Dirk Scheringa in Pauw en Witteman vorige week. Natuurlijk naar aanleiding van het kampioenschap van AZ, maar ook de DSB-zaken werden even besproken. Daarbij stelde ‘ons aller Dirk’ dat het AFM onderzoek alleen maar de reguliere werkrelatie van DSB met AFM was, zoals iedere bank die heeft. Dat is gewoon niet waar. Hij bleef als reactie op vragen maar gooien met cijfertjes als het percentage van leningen waarop afgeschreven moest worden vorig jaar. Een laag cijfer op dat vlak wil natuurlijk niet zeggen dat de advisering klopt. En dat ze maar twee keer ‘sorry’ hadden gezegd. Tja… als mensen geen gehoor krijgen op hun klacht krijgen ze natuurlijk ook geen sorry.

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar de strekking is duidelijk. Radar zit bovenop de klachten over hypotheken bij DSB Bank en Scheringa en consorten proberen daar creatief mee om te gaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook:Hypotheken DSB op het matje
Lees ook:DSB zoekt klachten over hypotheken
Lees ook:Demonstratie tegen DSB
Lees ook:Yes: Radar schiet op DSB Hypotheken
Lees ook:DSB unlimited

5 reacties op “DSB in het nauw?

  1. Francis

    Zelf ben ik ook belazerd door de Wognumse Bende.
    Steeds word je weer voorgelogen door de DSB groep.
    2 weken geleden op TV, de heer v.d.Goor, raad van bestuur DSB, schijnheilig voor Tros Radar mededelend dat er oplossingen komen voor de gedupeerden, hopende dat Nederland er wel weer in zal stinken. En dan Scheringa zelf, de grootste schurk met een lulverhaal. Wat een stelletje leugenaars. De dossiers spreken boekdelen.
    Al die mensen met hun verhalen over DSB bedrog, wanneer worden ze eens serieus genomen door de DSB bende.
    Hopelijk verdwijnt deze oplichters bank.
    Bravo TROS RADAR.

      /   Beantwoorden  / 
  2. John

    Inderdaad ! hopelijk gaat het DSB imperium instorten, Madoff praktijken in holland.
    liegen voor de TV camera , valse reclame boodschappen, veel te hoge rente , Hollands welvaren…hoe bedenk je het allemaal ,aanpakken AFM wellicht het OM en de DSB slachtoffers verenig U ten strijde , op weg naar de rechter.
    er zijn te veel arme bedonderde sponsors voor AZ schaatsen een museum , een stadion , hebben we geen boodschap aan , dat is alleen maar om de mensen zand in de ogen te stooien, van kijk eens , hoe goed scheringa bezig is , samen met van Goor en de rest . BRAVO RADAR

      /   Beantwoorden  / 
  3. karin

    Demonstratie tegen DSB in Wognum
    Op vrijdag 4 september a.s. organiseert de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, in samenwerking met dsbramp.nl en de stichting Platform Aandelen Lease, een demonstratie bij het hoofdkantoor van DSB in Wognum.

    In de afgelopen jaren zijn vele mensen het slachtoffer geworden van de mooie verkooppraatjes van DSB en de vele dochters zoals Becam, Frisia, Lenen.nl, Postkrediet en de Perelaer. Er werden lage rentes en lage kosten beloofd, maar de realiteit was na korte tijd anders.
    De kosten en verborgen polissen kwamen ruim boven de oorspronkelijke kosten en hierdoor kwamen (en komen) veel mensen in onverantwoorde financiële problemen.
    DSB doet echter voorkomen dat er niets aan de hand is en zij pretenderen de beste consumentenbank van Nederland te zijn. Vele duizenden gedupeerden van DSB denken hier echter anders over.

    Vanaf 2005 is hierover veel in de media verschenen.
    Alle dagbladen en TV programma’s als Vara’s KASSA, Tros Radar, Nova, Hart van Nederland, Rondom 10 en RTL hebben hier veel aandacht aan besteed.
    De AFM heeft DSB veroordeeld tot een betaling van 120.000 euro boete en er lopen nog meer onderzoeken door de AFM naar DSB. Daarnaast is DSB regelmatig door de rechter veroordeeld wegens het schenden van de zorgplicht. DSB is echter niet onder de indruk en verwacht dat het vanzelf overwaait. Het is aan ons, gedupeerden, om te zorgen dat dit niet gebeurd.

    Wij roepen alle DSB gedupeerden en slachtoffers van andere banken op om op vrijdag 4 september 2009 te komen protesteren bij het hoofdkantoor van DSB in Wognum tussen 08.00 uur en 17.00 uur.
    Het is zeer belangrijk dat WIJ van ONS laten horen.
    Niets doen is verliezen, alleen door met z’n allen te laten zien dat wij het niet pikken kunnen wij iets bereiken. Het wordt tijd te laten zien dat het ons menens is!
    De financiële ellende die wij als gedupeerden ondervinden door DSB moeten we MASSAAL kenbaar maken en zo laten zien dat de klachten dus niet miniem zijn zoals DSB dit laat doen geloven.
    Samen kunnen wij de malafide praktijken van DSB een HALT toe roepen, het mag niet zo zijn dat de DSB ongestraft door kan gaan met het slopen van haar klanten.
    Alleen samen staan we sterk.
    Kom vrijdag 4 september naar Wognum, al is het maar voor één of meerdere uren.
    Ook slachtoffers van andere banken roepen wij op om te komen, wees solidair met je mede gedupeerden.

    Heb je nog ideeën hoe wij nog meer onze stem kunnen laten horen op deze dag of wil je meehelpen met de demonstratie stuur dan een email naar [email protected]

    Een demonstratie zonder spandoeken is geen demonstratie.
    Maak zoveel mogelijk spandoeken met teksten over hoe je over DSB denkt.
    Ook ludieke kleding e.d. is welkom.

    WE ZIEN JE GRAAG OP VRIJDAG 4 SEPTEMBER BIJ DE DEMONSTRATIE TEGEN DE DSB, GA JIJ OOK MEE?

    Routebeschrijving:
    Wognum ligt aan de A7 tussen Hoorn en Den Oever
    Na de afslag linksaf.
    Bij de rotonde de derde afslag, de Nieuweweg.
    Bij de volgende rotonde rechtdoor, je ziet aan de linkerkant het hoofdkantoor van DSB.
    Volg de aanwijzingen i.v.m. parkeren.

    Stichting Steunfonds Probleemhypotheken

      /   Beantwoorden  / 
  4. Karin

    Graag wil ik een adres of telefoonnummer van deeze stichting, zodat mijn vriendin daar ook info kan krijgen !!!!

    Bij voorbaat mijn hartelijke dank !!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Consen

      Ook wij (mijn vriendin en ik) hebben een hypotheek afgesloten bij DSB bank. Hoe kan ik er achter komen of wij niet worden belazerd.
      Kunt u mij meer informatie geven over de stichting die zich bezig houdt met de belangen van gedupeerden?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.