ABN Amro verruimd mogelijkheden om restschulden te financieren

ABN Amro was uitsluitend bereid om restschulden in een nieuwe hypotheek te financieren voor hun eigen klanten. Vanaf vandaag hebben zij ook de poorten opengezet voor nieuwe klanten. Langzaam gaan de banken meebewegen ten behoeve van de huizenmarkt.

De huizenmarkt is sinds een aantal maanden langzaam uit het dal aan het kruipen, maar het gaat nog maar langzaam. Een groot probleem is nog steeds de ongeveer één miljoen huizen die niet te verkopen zijn zonder er een restschuld aan over te houden. Na de Rabobank biedt nu ook ABN Amro aan alle potentiële klanten de mogelijkheid om restschulden mee te financieren tot maximaal 115% van de marktwaarde van de nieuwe woning.

Uiteraard moet de totale lening wel te financieren zijn met het beschikbare inkomen. Van de drie grootste Nederlandse banken biedt alleen de ING nog niet de mogelijkheid aan om voor nieuwe klanten.

Door dit soort verruimingen van de normen van de banken krijgt de huizenmarkt steeds meer ruimte om te herstellen. De grote jongens in de hypotheekverstrekking bieden al mogelijkheden om restschulden mee te financieren, de rest zal volgen.

Lees ook:Willen banken restschulden financieren?
Lees ook:Rente over restschulden langer aftrekbaar
Lees ook:Hypotheken worden niet meer standaard bij de grootbanken afgesloten
Lees ook:Hypotheek voor ZZP’ers
Lees ook:Strengere hypotheeknormen vanaf 2015

Eén reactie op “ABN Amro verruimd mogelijkheden om restschulden te financieren

  1. Jan Verdienen

    Op zich een goede dienst natuurlijk, maar deze bank moet dit ook wel doen. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de meeste problemen op dit gebied. Door speculatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.