Willen banken restschulden financieren?

Voor Geld.nl heb ik een blog geschreven over de mogelijkheden om restschulden mee te financieren in een nieuw af te sluiten hypotheek. Er blijken grote verschillen te zitten in het beleid van de diverse banken.

Je mag dit jaar maximaal een hypotheek afsluiten tot 104% van de koopsom van een huis. Bijkomende kosten zijn dus nu nog maar gedeeltelijk mee te financieren. Banken mogen hogere bedragen verstrekken indien een klant restschulden uit een vorige woning mee wil financieren. Veel banken zijn niet bereid om mogelijkheden te bieden.

Ruwweg zijn banken onder te verdelen in drie groepen. Er zijn banken die geen restschulden mee willen financieren. Dit zijn bijvoorbeeld MoneYou en Woonfonds. Een tweede groep banken is bereid om de maximale hypotheek te verhogen naar 110% of 115%. Dit zijn bijvoorbeeld ABN Amro en Florius. SNS Reaal is een uitschieter. Zij zijn namelijk bereid om in totaal 124% aan hypotheek te verstrekken (104% voor het huis en 20% voor de restschulden). De derde groep banken gaat ieder afzonderlijk geval apart beoordelen. Voorbeeld van banken die dit doen zijn ING en Rabobank.

Lees mijn volledige blog hierover op Geld.nl.

Lees ook:ABN Amro verruimd mogelijkheden om restschulden te financieren
Lees ook:Hypotheekrentebericht: daling lijkt ABN AMRO actie
Lees ook:Rente over restschulden langer aftrekbaar
Lees ook:Meer verlagingen hypotheekrente
Lees ook:Ondertussen verlagen de voorlopers weer

2 reacties op “Willen banken restschulden financieren?

 1. Kees

  Ik begrijp het wel van de banken. Zij willen voorkomen dat wij weer gaan overfinancieren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. P. Muns Alphen

  Beste Juul,
  ….en als de klant dan de restschuld op basis van de regeling van de bank kan meefinancieren, dan moet rekening worden gehouden met de renteaftrek over dat deel en de extra aflossingseis. Dit zorgt ervoor dat de klant op erg hoge maandlasten kan uitkomen. Het hypotheekadvies geeft duidelijkheid over deze maandlasten wanneer je je restschuld meefinanciert.
  Patrick Muns
  Erkend hypotheekadviseur
  http://www.hypotheekadvieshuis.nl

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.