Nog een hypotheekproduct uit de markt

Steeds meer hypotheekproducten wordt een halt toegeroepenZo langzamerhand verdwijnen er wel de nodige hypotheekaanbieders en -producten uit de markt. GMAC stopte met hypotheekverstrekking in Nederland, Sparck ook, Bank of Scotland zette haar Easy Hypotheek on hold en Hypotrust stopte met het verstrekken van de Coulance Hypotheek. En nu is per 1 september ook de Argenta Classic Hypotheek (tijdelijk?) niet meer verkrijgbaar.

Argenta, een grote bank bij onze zuiderburen, had twee hypotheeklijnen in haar assortiment in Nederland: de Classic Hypotheek en de Light Hypotheek. Die laatste is in het voorjaar van dit jaar ingevoerd maar blijft nu dus over als enige mogelijkheid voor een hypotheek bij Argenta.

Hypotheek-aanvragen.nl meldt hierover:
"Door de huidige turbulentie op de financiële markten en de onzekere economische vooruitzichten, wil Argenta hypotheken zich echter vanaf nu niet onbeperkt voor langere termijn te verbinden in haar beleggingen. Het beleggen van spaargelden in hypotheken is bij Argenta een belangrijke pijler in het beleggingsbeleid.

Vanuit dit perspectief is zeer zorgvuldig gekeken naar het huidige assortimentsaanbod van hypotheken, afgezet tegen het balansbeleid van Argenta. Hierdoor heeft Argenta besloten om de Argenta Classic Hypotheek vanaf 1 september aanstaande tijdelijk niet meer aan te bieden. Bestaande cliënten kunnen uiteraard wel terecht voor verhogingen, meenemen, etc.

De Argenta Light Hypotheek blijft gewoon deel uitmaken van het assortiment hypotheken, waarmee Argenta een speler blijft op de Nederlandse hypotheekmarkt."

Ik denk: Argenta doet aan risicobeperking. Waren ze toch al niet zo scheutig met hypotheken zonder NHG, met de Light Hypotheek gaan ze zonder NHG niet verder dan 100% van de executiewaarde. Dat scheelt natuurlijk in het risico. En natuurlijk is het tijdelijk… hopen we.

Lees ook:Hypotheeknamen: Light Hypotheek
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Argenta
Lees ook:Hypotheekrentebericht: de tweede ronde lijkt ingegaan
Lees ook:Reaal komt met nieuwe Combi BudgetPlus hypotheken
Lees ook:Belgen gaan weer meedoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.