Belgen gaan weer meedoen

Het was een tijd stil rond Argenta, op de Nederlandse hypotheekmarkt. De Belgische bank was even niet zo bezig met het afsluiten van hypotheken in ons land. Dat was jammer, want Argenta staat bekend als een behoorlijke prijsvechter met een mooi lage hypotheekrente. Moet ook wel – als je geen bekende naam bent moet je ergens de aandacht mee trekken natuurlijk. De afgelopen jaren deed Argenta haar best niet zo. De hypotheekrente was erg hoog gesteld, gewoon omdat ze eigenlijk geen nieuwe hypotheken wilden hebben.

Daar komt nu weer verandering in. Argenta komt terug in Nederland en wil weer hypotheken bij ons gaan sluiten. Om dat te bereiken moeten ze de rente allereerst bijstellen. Zo geschiedde: de hypotheekrente voor 10 jaar vast werd pas verlaagd van 6,1% naar 4,2%. Een forse verlaging! Leuk, komt er misschien weer wat leven in de Nederlandse hypotheekmarkt. Een beetje meer concurrentie kunnen we wel gebruiken immers. De NMa zal er blij mee zijn!

Toch blijkt uit de gang van zaken rond Argenta, dat er ook een extra risico schuilt in het afsluiten van een hypotheek bij een kleine, onbekende partij. Tijdens de eerste rentevastperiode is er niets aan de hand, alles mooi en lekker lage maandlasten. Maar…. als de rentevastperiode afloopt, moet de hypotheek verlengd worden. Tegen de hypotheekrente die op dat moment gevoerd wordt. Wie in de afgelopen tijd de rente bij Argenta opnieuw moest vastzetten, was ongetwijfeld ontzettend teleurgesteld. Want die goedkope hypotheek werd opeens een hele dure. Gewoon, omdat de bank even geen nieuwe hypotheken wilde hebben. Daar leden de bestaande klanten van Argenta dus wel onder.

Lees ook:Rente bij Argenta gaat ook weer omhoog
Lees ook:Hypotheekrentes…worden ze nou gelijk of…?
Lees ook:Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?
Lees ook:DigiDaantje bewaakt jouw hypotheek
Lees ook:Wat te doen bij lage hypotheekrente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.