Wereldhypotheek: twee huizen voor de prijs van één

Ze adverteren volop momenteel met de Wereldhypotheek. Het concept loopt nu zo’n half jaar en inmiddels zijn er 75 hypotheken verkocht. Dat houdt in dat er ook 75 huizen in de derde wereld gebouwd zullen worden. Want daar gaat het bij de Wereldhypotheek om: voor elke verkochte hypotheek wordt er een huis in een ontwikkelingsland neergezet. Hypotheekbemiddelaar zonder winstoogmerk…

Gerald Holtvlüwer (37) is de initiatiefnemer. Hij heeft genoeg geld verdiend om financieel onafhankelijk te zijn, door zijn aandeel in een financiële inkoopcombinatie in 2004 te verkopen. Een deel van de opbrengst staat zodanig geinvesteerd dat hij van het rendement goed kan leven. De rest heeft hij in het bedrijf Wereldhypotheek gestopt. Ik mag dat wel… als je zoveel geld verdiend hebt dat je zelf geen financiële zorgen meer zult hebben, de rest van je leven gebruiken om de wereld te verbeteren.

Lees ook:Wereldhypotheek weer in the picture
Lees ook:Waarde woning als oudedagsvoorziening?
Lees ook:Spaarrente naar nul – nu aflossen?
Lees ook:Al 50.000 schenkingen voor het kopen van een huis
Lees ook:MoneYou is druk met tussenpersonen

Eén reactie op “Wereldhypotheek: twee huizen voor de prijs van één

  1. Carl Stanford

    Alhoewel ik zelf niet zo’n filantroop ben, moet ik zeggen blij verrast te zijn door dit soort berichten. Eerst Warren Buffet (of zoiets) een rijk vriendje op leeftijd van Bill Gates en nu deze meneer. Het lijkt als de dag van gisteren dat het nieuws vol stond met directeuren die hun eigen zakken vulden met geld terwijl de eigen werknemers werden weg gesaneerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.