MoneYou is druk met tussenpersonen

100% ABN AMROMoneYou was tot voor kort de hypotheekverstrekker waar je zelf online je hypotheek regelde. Zonder afsluitprovisie. De site is inmiddels niet meer de enige mogelijkheid om een hypotheek van MoneYou te krijgen. Sinds de introductie van de nieuwe hypotheeklijn, de Easy hypotheken, zie ik regelmatig berichtjes in de trend van: MoneYou bij … op de schappen. Op die puntjes staat dan steeds de naam van een andere inkoopcombinatie ingevuld.

Inkoopcombinaties zijn organisaties waar hypotheekadvieskantoren zich min of meer verenigen. Zo kunnen de kleinere kantoren gebruik maken van de hele lijst agentschappen van de inkoopcombinatie en hun klanten dus laten zien dat er hypotheken aangeboden kunnen worden van heel veel hypotheekverstrekkers. Bij sommige inkoopcombinaties blijft het daarbij, bij anderen loopt de offerte-aanvraag en dossiervorming ook via een afdeling bij de inkoopcombinatie. Grote inkoopcombinaties zijn bijvoorbeeld Finsys, DAK, Welke Financiële Diensten en de Financiële Service Desk (FSD).

Door de hypotheken aan te bieden via inkoopcombinaties bereikt MoneYou dus in één keer een hele grote groep tussenpersonen. Die tussenpersonen kunnen bij MoneYou overigens kiezen op welke manier ze betaald worden: provisie van MoneYou (en dan afsluitprovisie voor de klant) of betaling voor advies door de klant (en dan geen afsluitprovisie voor de klant). Als je een hypotheek afsluit via de website van MoneYou betaal je ook geen afsluitprovisie, maar moet je het qua advies ook wel doen met alleen wat telefonische hulp.

Tussenpersonen zullen best blij zijn met de mogelijkheid om hypotheken van MoneYou aan te bieden: de rente is erg scherp in de markt. Aan de andere kant: afwijken van de gestelde standaardregels is niet mogelijk en zelfstandig ondernemers kunnen er niet meer terecht. Maar ja, daarvoor kunnen ze goed naar het zusje van MoneYou: Florius.

Lees ook:MoneYou stopt alweer met tussenpersonen
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: MoneYou
Lees ook:Wildwest bankieren met ELQ
Lees ook:Nieuw hypotheekproduct MoneYou – lekker duidelijk?
Lees ook:Dubbele fiscale aftrek!

Eén reactie op “MoneYou is druk met tussenpersonen

  1. jan

    Ik vind het niet echt vernieuwend. Hoef echter ook niet. Er is een hypotheekvorm voor iedereen, dus waarom ook geen hypotheekverstrekker voor iedereen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.